Zo pak je je backpack in

Zo pak je je backpack in

Als je langere tijd gaat backpacken, is het inpakken van je rugzak nog wel even een kunstje. Wat je waar bewaart en hoe je het gewicht verdeelt, luistert nauw.

Om te beginnen reis je licht. Probeer niet meer dan 12 tot 15 kg mee te nemen. Ben je een geoefend wandelaar, dan kun je wel 1/3 van je lichaamsgewicht dragen.

Plastic zakjes
Sorteer je kleding in doorschijnende plastic zakjes. Zo kun je er makkelijk bij, kun je het makkelijk vinden en houd je je onderbroeken bij je ond
erbroeken en je sokken bij je sokken. Bovendien blijven je spullen droog, mocht je in een regenbui terecht komen.

Vaste plek
Geef alles een vaste plek, zodat je niet eindeloos hoeft te graaien en te zoeken. Bedenk goed wat je onderweg nodig zou kunnen hebben, bijvoorbeeld je EHBO-kit en zorg dat je daar makkelijk bij kunt.

Gewicht verdelen
Je rugzak hangt aan je schouders en rust op je heupen. Het draagt het lekkerst als het mehow_to_pack_a_backpackeste gewicht op je heupen terecht komt. Dit bereik je door zware spullen (schoenen, toilettas, spijkerbroek) dicht tegen je rug aan te dragen, tussen je schouders en je heupen in. Boven je billen doe je de wat middelzware spullen. Daaronder gaan de lichte spullen, zoals een slaapzak. Op de zware spullen doe je de lichte spullen (T-shirst, ondergoed). Let ook op dat als je aan de linkerkant iets zwaars legt, je aan de rechterkant hetzelfde doet, zodat je in evenwicht bent.

Aansnoeren
Als je alles hebt ingepakt trek je de compressiebanden aan, zodat het gewicht dichter op je lijf komt. Hoe minder de rugzak aan je schouders hangt, hoe meer gewicht er op je heupen komt. Kijk of de rugzak optimaal zit door de loadlifters bovenop de schouderbanden losser of strakker te stellen en door de zijkanten van de heupband aan te trekken of juist losser te zetten.

Overige tips
– Vervang je strandhanddoek door een hamamdoek. Rolt makkelijk op en weegt stukken minder.
– Neem oordoppen mee voor lawaaiige slapers, harde muziek of luidruchtige buren.
– Koop een lakenzak bij de Xenos. Als het te warm is voor een slaapzak of als het matras er niet zo fris uitziet.
– Regenponcho: hopelijk heb je hem niet nodig, maar als het met bakken uit de hemel komt en je kunt niet schuilen, zal je er blij mee zijn.
– Zorg altijd dat je een rol wc-papier bij je hebt. In veel toiletten hangt geen toiletpapier.

Fotocredits: outdoorgearlab.com

 

Share This

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *