W’re going to San Francisco

W’re going to San Francisco

San Francisco, leukste stad aan de westkust? Ontdek het zelf. Bezienswaardigheden als de Golden State Bridge, Chinatown, Alcatraz, Fisherman’s Wharf en haar kleurrijke inwoners zijn de moeite meer dan waard.

Hellingproef
‘SF’ is gebouwd op 43 heuvels waarvan sommige zeer steil zijn. Wil je dat eens ervaren? Bezoek dan Lombard Street. Deze straat heeft wel acht haarspeldbochten en wordt wel de ‘bochtigste straat’ ter wereld genoemd. Misschien is het een idee om je rijvaardigheden eens te testen? Zo lang, steil en slingerend heb je het vast nog niet eerder mee gemaakt! Heb je nog een adrealineshot nodig? Net ver daarvandaan ligt Filibert Street. Met een stijgingspercentage in het begin van maar liefst 31,5 procent staat de straat bekend als de steilste ter wereld. Hellingproefje doen?

Geen puf om te lopen? Stap dan in een ‘cable-car.’ De historische kabeltram brengt van je de Markets Street naar het hoger gelegen Hyde Street. Of ga naar Fisherman’s Wharf, een regelrechte must see. De oude haven annex vissersbuurt telt tal van authentieke visrestaurants en trendy cafés. In het oostelijk deel vind je ‘Pier 39’. Het is is een populair winkelgebied. Bijzonder is ook dat er in de haven grote groepen Californische zeeleeuwen liggen. Vanaf Fishermanns Wharf kijk je uit op Alcatraz…

Escape from Alcatraz
Wie kent niet de legendarische film met Clint Eastwood in de hoofdrol over een ontsnapping uit de zwaarbewaakte gevangenis van Alcatraz? Alcatraz is een eiland in de Baai van San Francisco. Van 1934 tot 1963 was het in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis. Niemand zou er van kunnen ontsnappen. Een jaar na een mogelijke geslaagde ontsnappingspoging sloot de gevangenis definitief haar poorten. Tegenwoordig is het eiland een beschermd gebied en een National Historic Landmark. Je vindt er ook de oudste vuurtoren van de westkust van de Verenigde Staten.

Golden Gate Bridge
De Golden Gate Bridge is een van de meest bekende ‘landmarks’ van San Francisco. Na de opening in 1937 was het decennia de langste hangbrug ter wereld. Je kunt op verschillende manier de brug bekijken. Het leukste is om er overheen te fietsen. Luguber feitje: in de eerste 70 jaar na de opening hebben meer dan 1300 mensen zelfmoord gepleegd door van de brug af te springen.

Painted ladies
Alamo Square is een woonwijk en park tegelijk. De huizen zijn er bijzonder en kenmerkend voor San Francisco. De in Victoriaanse stijl gebouwde huizen worden ook wel ‘painted ladies’ genoemd, omdat ze vaak meerdere kleuren hebben. Doordat Alamo Square op een heuvel ligt, heb je ook nog eens een fantastisch uitzicht op San Francisco.

Chinatown
Het Chinatown van San Francisco is de oudste, grootste en bekendste van Noord-Amerika. Er is veel te zien en te doen. Zo mag een bezoek aan de fortune cookies-fabriek niet op je lijstje ontbreken. In de fabriek is te zien hoe de fortune coookies worden gemaakt. Verder zijn er talloze Chinese restaurants, winkels en markten te vinden. Bezoek de kathedraal Old St. Mary’s of wandel eens door wat ze de ‘woonkamer van China’ noemen: Portsmouth Square.

Napa Valley Wine Country
Wil je na alle indrukken en drukte in de stad er even helemaal uit? En je bent ook liefhebber van een goed glas wijn? Breng dan een bezoek aan het wijngebied ten noorden van San Francisco. Er zijn ongeveer 300 wijnhuizen te vinden, dus keuze genoeg voor een wijnproeverij. In en rondom de Napa Valley zijn diverse ‘trails’ aangelegd. De meeste stadjes in Napa Valley worden met elkaar verbonden via de Napa Valley Vine Trail. De trail is alleen toegankelijk voor fietsers en wandelaars.

Tip: de Stebbins Cold Canyon Trail. Deze ligt weliswaar verder van deze stadjes af maar voert je Lake Berryessa, de dam en de heuvels.

Fotocredits: getyourguide.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *