Wordt het een autovakantie? Doe de vakantiecheck

Wordt het een autovakantie? Doe de vakantiecheck

Veel Nederlander kiezen voor een autovakantie te gaan, dat geeft lekker veel vrijheid. Omdat je vaak honderden kilometers aflegt, is het wel slim om je auto even te checken voor vertrek.

Ga je met de auto op pad, dan is er altijd een kans dat je langs de weg komt te staan. Daarom bieden autobedrijven in de vakantieperiode altijd de vakantiecheck aan. Maar je kunt zelf ook best veel doen.

Bandenspanning
Rijd voor je met vakantie gaat even langs een garage of benzinestation waar je de bandenspanning kunt meten. Dit is niet alleen veilig, maar ook voordeliger, want het bespaart brandstof. Bovendien is je auto voor een vakantie een stuk zwaarder beladen dan normaal en ook een aanhanger vraagt om een aangepaste bandenspanning. Vergeet ook niet de bandenspanning van de aanhanger te controleren!

Vloeistoffencheck
Motorklep omhoog en check de vloeistoffen: olie, koelvloeistof (beide alleen als de auto koud is) en ruitensproeivloeistof.

Gevarendriehoek
Ligt de gevarendriehoek in de kofferbak en de veiligheidshesjes? In verschillende Europese landen is dit verplicht om in je auto te hebben.

Reservesleutel
Het zal je maar gebeuren, dat je ergens in Italië ontdekt, dat je autosleutel verdwenen is. Neem daarom altijd een reservesleutel mee op vakantie die je op een plek bewaart waar je gemakkelijk bij kunt.

Verlichting
Loop een paar dagen voor je vertrekt ook de verlichting van de auto even na. En als de aanhanger erachter hangt check je uiteraard ook of die verlichting werkt. Vergeet niet de knipperlichten en de alarmverlichting.

Fotocredits: reisgazet.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *