Welke koffer kan ik het best kopen?

Welke koffer kan ik het best kopen?

Je gaat op vakantie en je bent toe aan een nieuwe koffer. Kun je nu beter een koffer met een harde buitenkant kopen of eentje van zachte stof? De belangrijkste voor- en nadelen van beide koffers op een rijtje.

Bij de keuze voor een koffer is het handig je af te vragen met welk vervoermiddel je het meest reist. Pak je de auto voor een vakantie naar Italië of neem je het vliegtuig richting Australië? Eigenlijk zou je per type reis het type koffer erop af moeten stemmen. een type koffer of reistas te kiezen.

Harde koffer
Reis je met het  vliegtuig? Dan is een harde koffer de beste keus. Hierin blijft de bagage het beste op zijn plek liggen en kreukt je kleding minder snel. Ook zijn deze koffers goed en veilig af te sluiten door de stevige harde schaal. En tijdens het vervoer wordt er nogal eens gegooid met de koffers. Dan bieden koffers met een harde buitenkant de beste bescherming. Een ander voordeel is dat er aan een harde koffer geen riempjes zitten waarmee hij ergens achter blijft hangen, van een kar kan afvallen, in het vliegtuig blijft liggen, of op de kofferband blijft steken.

Voordelen
Waterdicht
Meestal lichter (met name de nieuwe/luxere uitvoeringen!)
Makkelijker schoon te maken
Over het algemeen steviger
Inhoud blijft goed beschermd

Nadelen
Lichte schade (krasjes) is meestal sneller zichtbaar
Kan breken
Neemt ook veel ruimte in beslag als hij niet vol zit
Vol is vol, want de kofferwand veert niet mee

Zachte koffers
Als je reist met eigen vervoer, bus of trein, dan is een zachte koffer (of een reistas) een beter idee. Zachte koffers zijn flexibel en passen hierdoor beter in de laadruimte van een auto of in het bagageruim van een bus en trein. Een zachte reiskoffer is bovendien vaak voorzien van meerdere voorvakken. Daardoor kun je de inhoud van de reistas of zachte koffer gemakkelijk scheiden en hoef je niet elke keer als je wat nodig hebt je hele koffer open te maken.

Voordelen
Groeit mee met je bagage, dus als je meer wilt meenemen vormt de koffer zich naar je bagage
Heeft vaak extra vakken aan de buitenkant
Is makkelijker op te bergen
Er komen geen krassen op

Nadelen
Moeilijker schoon te maken
Materiaal is niet altijd waterdicht
Minder bescherming van je spullen
Kan scheuren

Fotocredits: plusonline.nl

Share This

1 comment

  1. Alice

    Een goede (zachte) koffer met ritssluitingen kan ook prima voor vliegreizen. Heb zelf al een paar jaar een Samsonite, bevalt me nog steeds uitstekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *