Weekendbreak Milaan

Weekendbreak Milaan

Milaan is de stad van de mode, kunst, opera en voetbal. Jaarlijks trekt deze stad miljoenen bezoekers en is een absolute aanrader als weekendbreak. Planetfem vertelt waarom.

Fashionista’s zijn dol op Milaan en shoppen is dan ook een van de redenen om er een weekend naartoe te gaan. De stad behoort zelfs tot ‘de grote vier’ van de modesteden van de wereld net als New York, Londen en Parijs. Er zijn twee grote modeshows per jaar, een in het voorjaar en een in het najaar. In de prestigieuze winkelstraat Via Montenapoleone, gelegen in de Quadrilatero della moda (gouden driehoek) zie je al die prachtige kleding uitgestald in de etalages van een van Europa’s langste winkelstraten. Naast de high class merken zijn er ook verschillende outlets en vind je er een filiaal van Zara en Desigual. Houd je van kleine boetiekjes, ga dan naar het Brera-district. Meer windowshoppen doe je op de Corso Vittorio Emanuelle.

Het oude Milaan
Ook op cultureel gebied heeft Milaan genoeg te bieden. Je vindt hier een van ’s werelds grootste Gotische kathedralen, de Duomo Santa Maria Nascente en de stad is in het bezit van een van de bekendste schilderijen van Leonardo Da Vinci: ’Het laatste avondmaal’. Kasteel Castello Sforzesco behoort tot een van Milaans beroemdste bouwwerken en herbergt een archeologisch museum, 15e tot 21ste eeuwse meubelen en meesterwerken van diverse beroemde schilders.

La Scala
Als je van opera houdt dan zit je in Milaan helemaal goed. Dat opera groot is in Milaan blijkt wel als je voor het imposante en beroemdste operagebouw ter wereld staat, La Scala. Het neoclassicistische gebouw biedt plaats aan zo’n 2.800 toeschouwers en haast alle grote operazangers en -zangeressen ter wereld hebben hier opgetreden. Voor operaliefhebbers bestaat er niets mooiers dan een opera in dit theater bijgewoond te hebben.

Forza Milan!
In Milaan is voetbal, net als in de rest van het land, sport nr. 1. Twee van Italie’s belangrijkste voetbalclubs komen uit deze stad: AC Milaan en Inter Milaan. San Siro is de gedeelde thuisbasis van de clubs en als voetbalfan breng je natuurlijk een bezoek aan het stadion. Voor €12,50 krijg je een rondleiding door het stadion. Nog leuker om een wedstrijd bij te wonen van een van de ploegen. Wedstrijden vinden plaats van september t/m april.

Meer informatie over Milaan vind je op italie.nl

Share This

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *