Wat te doen tijdens je overstaptijd?

Wat te doen tijdens je overstaptijd?

Niet iedereen wordt er blij van als hij tijdens een overstap uren moet wachten op zijn volgende vlucht. Maar zie het als een extra mogelijkheid om nog even een stad mee te pikken, een paar uur te relaxen of lekker te eten. 7 tips om je overstaptijd door te komen.

  1. Heb je 6 uur of meer tijd? Dan is er voldoende tijd om de stad in te gaan en met een sightseeing bus waar je op verschillende plekken kunt in- en uitstappen, de hoogtepunten van de stad te zien. Wel even uitzoeken of je een visum nodig hebt, want je verlaat het douanegebied.
  2. Voel je je stijf en moe na het eerste deel van je vlucht, laat je dan lekker verwennen. Op haast elk vliegtuig kun je een stoelmassage reserveren voor een paar dollar. Je kunt ook een extra uitgebreide beautybehandeling nemen. Daar knap je lekker van op!
  3. Te moe om iets te ondernemen? Boek een hotel achter de douane. Hier kun je even een paar uur onder zeil en daarna een douche of bad nemen. Het is vaak mogelijk om een kamer per uur te betalen.
  4. Op Changi Airport van Singapore kun je gratis naar de bioscoop. Verder krijg je voor iedere tien dollar dieswimming_pool_900 je uitgeeft een ticket voor de superlange glijbaan, leuk voor de kinderen! Er is zelfs een vlindertuin met 1.000 vlinders op dit vliegveld. Ook kun je een duik nemen in het rooftop-zwembad van het Transit hotel.
  5. Heb je een overstap in Dubai, maar niet genoeg tijd om echt de stad in te gaan? Ga dan naar Dubai Mall. Dit is het grootste winkelcentrum ter wereld met daarbovenop de hoogste wolkenkrabber ter wereld (Burj Khalifa). Buiten het winkelcentrum ligt de wereldberoemde Dubai Fountain met in de namiddag en avond een spectaculaire fonteinenshow.
  6. Vlieg je met Turkish Airlines? Atatürk Airport biedt internationale overstappers gratis citytours aan! Als je minimaal 8 uur overstaptijd hebt, kun je vanaf 8.30 uur een busrit maken door de stad. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen, net als alle entreegelden. De ideale gelegenheid om de Blauwe Moskee te zien of even door de soek te wandelen. Ook kinderen kunnen mee met de tour; de gids spreekt Engels.
  7. De tijd doden met de kinderen in Abu Dhabi? Pak een taxi naar Yas Island. Het ligt op nog geen 10 minuten rijden van het vliegveld. Hier vind je naast een heleboel hotels met mooie zwembaden en stranden het Ferrari-pretpark en een waterpretpark.

Fotocredits: joutrip.com

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *