Wat neem je mee op een cruise?

Wat neem je mee op een cruise?

Wat er in je cruisekoffer gaat, hangt natuurlijk af van de bestemming. Ga je naar de warmte of vaar je naar het noorden? Ook als je naar zonnige oorden afreist, is het handig iets warms mee te nemen. Aan boord kan het soms fris zijn op het dek.

Noodsetje
Neem altijd een noodsetje mee als je per vliegtuig naar de haven van vertrek reist. Je koffer kan kwijtraken op de luchthaven, of wordt pas na een tijdje bij je hut bezorgd. Doe daarom extra setje kleren in je handbagage plus wat toiletartikelen en eventueel medicijnen.

Papieren bij de hand
Je paspoort en reisbescheiden draag je natuurlijk bij je in je handbagage. Geen kopietjes, maar de originele versies van je paspoort, boardingpass, eventueel visums en inentingsbewijzen.

Check de dresscodes
Aan boord van de wat luxere cruises gelden vaak dresscodes voor de diners of een feestavond. Niemand loopt er graag over- of underdressed bij dus check dit even voordat je je koffer pakt. Aan boord is trouwens vaak wel  kledinghuur mogelijk.

Handwasmiddel
Altijd slim om een (hand)wasmiddel mee te nemen om een wasje te doen. Dat kan in de wasbak, via een was-service of anders in een wasmachine met muntinworp. Zou houd je je koffer licht tijdens langere trips.

Badjas mee?
Vaak op aanvraag te verkrijgen of bij de luxere maatschappijen standaard aanwezig in je hut, maar soms ook niet. Zit die er niet bij, neem dan een lichte kimono meen. Dat neemt niet zoveel plaats in.

Ruimte over
Prop niet je koffer helemaal vol. Vaak ga je aan wal in een havenstad wel even shoppen. Loopt het uit de hand, dan kun je de grotere objecten per pakketdienst naar huis versturen.

Mix en match
Zorg dat je je kledingstukken gemakkelijk kunt mixen en matchen. Dan lijkt het of je steeds een ander setje aan hebt. Ook met accessoires maak je het steeds weer anders.

Slippers en stappers
Neem verschillende soorten schoeisel mee. Slippers zijn handig voor naar het strand en het zwembad aan boord. Maar ga je de stad door struinen, dan is een paar stevige stappers wel handig. En tijdens dat chique diner wil je natuurlijk je pumps aan.

Fotocredits: www.zeetours.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *