Wandelvakantie: huttentocht in Oostenrijk

Wandelvakantie: huttentocht in Oostenrijk

Houd je van wandelen? Dan is een huttentocht in Oostenrijk vast iets voor jou. En als je met kinderen gaat, dan zijn er speciale programma’s en aangepaste routes die geschikt zijn voor kleine beentjes.

Oostenrijk heeft wel duizenden kilometers aan uitgezette wandelroutes en zeker honderd berghutten. Het is dus niet te zeggen wat de mooiste wandelroute is, elk gebied is de moeite waard.

Als je wilt kun je je aansluiten bij een groep wandelaars met een gids die je de weg wijst. Maar je kunt ook makkelijk op eigen houtje gaan. De bewegwijzerde route leidt je langs groene alpenweiden, door bossen en valeien, lang smalle paden en hoge bergketens. Kabelbanen, stoeltjesliften en soms ook busjes overbruggen lastige stukken en geven je toegang tot zonnige bergzijden. Ga je op pad met een wandelgids dan zorgt hij of zij voor een veilige alpinetocht en klimroute. Bovendien neemt hij de kleintjes mee op sleeptouw, zodat zij er geen erg in hebben dat de beentjes aan het einde van de dag moe beginnen te worden.

Waar moet je rekening mee houden als je overnacht in een berghut?
Stroom en water zijn vaak beperkt beschikbaar en je moet er dan ook zuinig mee omgaan. In alle hutten gelden voorschriften waar je je aan moet houden. Zo is roken in de hut niet toegestaan.

Als je in een hut gaat overnachten, moet je de volgende spullen meenemen:
een slaapzak
kleine handdoek
toiletspullen
kleine afvalzak
een hoofdlamp
oordopjes

De meeste organisaties bieden aan om je bagage voor een gering bedrag naar de hut te brengen, zodat je er zelf niet mee hoeft te sjouwen.

Websites voor meer informatie:
www.idtravel.nl
www.austria.info
www.austria.info
www.oppad.nl
www.tiroloutdoor.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *