Wakker worden in bruisend Hamburg

Wakker worden in bruisend Hamburg

Misschien staat Hamburg nog niet op je wensenlijstje van citytrips, maar dat wordt dan wel tijd! Deze bruisende havenstad heeft een gezellige Altstad, waar je je tot in de kleine uurtjes kunt vermaken. Maar ook als je van cultuur en natuur houdt, reis je af naar deze oude hanzestad.

Hamburg is na Berlijn de tweede stad van Duitsland en wordt omgeven door meren rivieren en bossen, het landschap is licht glooiend. De stad ligt 150 km van zee en vanaf Amsterdam rijd je er in 4,5 uur naartoe. De stad heeft tevens de belangrijkste haven van het land, die je kunt verkennen per boot. Deze voert je langs enorme schepen en tanken die hier voor anker liggen. 80 miljoen ton goederen passeren deze haven per jaar. Landungsbrücken. Vlakbij de haven vind je de wandelpromenade Landungsbrücken, een fijne plek om even bij te komen in één van de vele restaurantjes en cafés of om wat souvenirs op de kop te tikken.

6 x niet te missen
Van de Landungsbrücken wandel je zo naar de populaire wijk St. Pauli. Van oudsher is dit de rosse buurt waar zeelieden hun vertier zochten na een lange tijd op zee. Tegenwoordig komen er veel toeristen voor de optredens in de zomer op de Spielbundenplatz, waar in de winter de kerstmarkt is. Ook kun je een bezoekje brengen aan het stadion van voetbalclub FC St. Pauli.

Speicherstadt ligt ook vlakbij de haven van Hamburg en is zeker de moeite waard om even doorheen te lopenhamburg_speicherstadt-auf-0 of met een rondvaartboot doorheen te varen. Je vindt hier enorme pakhuizen met prachtige trapgevels omringd door grachtjes: je waant je in het Holland van de Gouden Eeuw. In het Speicherstadt Museum ga je terug de geschiedenis is over dit bijzondere deel van Duitsland en ook de handel in allerlei kruiden, koffie en tabak komt ruim aan bod.

De vismarkt van Altona is gelegen aan de Grossen Elbstrasse, aan de rivier de Elbe, vlakbij de Reeperbahn. Deze markt is bekend als vismarkt, maar heeft nog veel meer te bieden dan dat. Op zondag is de markt extra druk met mensen die net een avondje uit achter de rug hebben en toeristen die extra vroeg voor de markt zijn opgestaan.

Je kunt er niet omheen: het imposante Rathaus van Hamburg. Het grote renaissancegebouw heeft nog meer zalen dan Buckingham Palace. Vrijwel dagelijks is er een rondleiding door het Raadhuis die ongeveer een halfuur duurt.

Hamburger Kunsthalle is een van de meest imposante galerieën van Duitsland en bestaat uit twee grote musea die met elkaar zijn verbonden. In het ene gedeelte hangen de oude meesters, in het andere deel meer moderne kunst.

Unknown

Het schitterende stadspark Planten und Blomen mag je niet missen tijdens een stedentrip Hamburg. De Japanse tuin is schitterend. In de zomer bloeien er de mooiste bloemen en er zijn foneinen en leuke activiteiten (lichtshows) in het park. Maar in de winter, als de hele tuin is bedekt met sneeuw, is Planten und Blomen ook heel bijzonder.

Fotocredits: www.study-in-hamburg.com

 

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *