Waar schijnt de zon in de herfstvakantie?

Waar schijnt de zon in de herfstvakantie?

Weg van de kou en regen in de herfstvakantie? Ontdek dan waar het nog wel lekker weer is en je kunt genieten van zon, zee en strand in oktober.

5 bestemmingen waar je terug naar de zomer gaat in de herfstvakantie.

Cyprus
In iets meer dan 4 uur vliegen ben je op dit prachtige eiland, waar het hoogzomer vaak te warm is, maar heerlijk in het najaar. Het noorden van dit charmante eiland is in het noorden Turks en in het zuiden Grieks. Het landschap langs de kust is een aaneenschakeling van goudkleurige zandstranden en woeste kliffen, van drukke badplaatsen tot ongerepte natuur. Ondanks deze diversiteit loopt de zeebodem altijd geleidelijk af, wat fijn is als je met kinderen op vakantie gaat.

Kaapverdische Eilanden
Het is wel zo’n 7 uur vliegen, maar dan heb je ook wat. De Kaapverdische Eilanden zijn stuk voor stuk plaatjes. Tropische stranden, azuurblauwe zee en een heerlijk klimaat. Op de eilandenarchipel heerst een bijzonder sfeertje, enerzijds Afrikaans anderzijds Portugees, vanwege het koloniale verleden. Een interessante mix! Je hebt wel een toeristenvisum nodig.

Hurghada
Oktober behoort tot de beste maanden van het jaar om naar Hurghada te gaan. Je vliegt er naartoe in zo’n 4,5 uur. Het is er prachtig weer: gemiddeld 30 °C en de zon schijnt nog 10 uur per dag in oktober. Je kunt hier fantastisch duiken in de Rode Zee of het oude Egypte ontdekken tijdens excursies naar Luxor en Cairo. Houd het reisadvies van de overheid in de gaten.

Fuerteventura
Voor een vakantie in oktober is Fuerteventura een echte aanrader! Waarom? Je vliegt er in minder dan 5 uur naartoe en het is er gemiddeld 26 °C. De zon schijnt volop en de kans op regen is nihil. En wat te denken van de heerlijke stranden en de gezellige plaatsen op het Canarische eiland. Ontdek het zelf!

Bodrum
Ook in het Turkse Bodrum is het zonnetje nog lekker en voelen de temperaturen van zo’n 23 °C nog heerlijk zomers aan. Je kunt hier kiezen tussen kleinschalige, knusse accommodaties, maar er zijn ook super de luxe all-inclusive resorts met alles erop en eraan. En in slechts 3,5 uur vliegen ben je er al! Houd het reisadvies van de overheid in de gaten.

Fotocredits: www.tripadvisor.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *