Voordeelshoppen in Münster

Voordeelshoppen in Münster

Behalve genieten van de sfeer profiteer je ook van aantrekkelijke aanbiedingen tijdens een shopweekendje in Münster. Vooral cosmetica, parfum, schoenen en babyspullen zijn over het algemeen goedkoper in Duitsland dan in Nederland.

Prinzipalmarkt
In het historische oude stadsgedeelte van Münster, de Altstadt, vind je behalve veel leuke cafés en restaurants ook veel winkels. De inwoners van Münster doen hun inkopen al sinds de 15de eeuw in de winkels aan de Prinzipalmarkt. Langs dit lange plein zijn onder de overdekte galerij leuke boetieks, juweliers, designwinkels en veel andere bijzondere winkels gevestigd. Dus ook als het regen, kun je hier droog en in stijl shoppen. Vlakbij de oude arcaden liggen ook de moderne Münster Arkaden, de nieuwe en architectonisch verfijnde winkelpassage midden in het centrum. De belangrijkste winkelstraten in de Altstadt van Münster zijn verder de Salzstrasse en de Rothenburg. In deze winkelstraten vind je vooral veel mode- en schoenenwinkels. Het warenhuis Karstadt ligt aan de Salzstrasse.

Ludgeristraße
De drukste winkelstraat van Münster is de Ludgeristraße. Dit is een mooie winkelstraat met veel bijzondere winkels, cafés en restaurants. Het grote warenhuis Galeria Kaufhof Münster vind je op nummer 1. Op Ludgeristraße 100 zit de moderne winkelgalerij Münster Arkaden. De winkels in dit luxe winkelcentrum zijn tot 20:00 uur geopend. Een beetje cultuur meepikken? Naast de winkelgalerij ligt Kunstmuseum Pablo Picasso met het plein Picassoplatz.

Stubengasse
Vrij nieuw is het shoppingcomplex Stubengasse Münster. Dit is geopend in oktober 2009. Het is een prachtig architectonisch complex met hotel, horeca en talrijke winkels. Er is een parkeergarage aanwezig.

Eten en drinken
Na al dat shoppen, lokt de veelzijdige gastronomie- en cultuurscène van de stad. De Westfaalse keuken wordt geserveerd in de talrijke restaurants van het oude stadsgedeelte. Voor typische cafeetjes en de oudste brouwerij van Münster moet je naar het Kuhviertel. Op zachte najaarsavonden is een ommetje naar de Kreativkai een aanrader. Dit is niet alleen het uitgaansgebied van Münster met clubs aan de stadshaven, maar hier kun je ook terecht voor de mediterrane keuken en een strand met palmbomen.

Tip!
25 oktober 2015 is in Münster Herbst-Send (kermis) met koopzondag!

Download de stadsgids van Münster met plattegrond.

Share This

1 comment

  1. Pingback: Makkelijk geld besparen tijdens je stedentrip - reizen.planetfem.comreizen.planetfem.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *