Veelzijdig Suriname

Veelzijdig Suriname

Ga je naar Suriname met vakantie, dan kun je de jungle in, reuzenschildpadden spotten op het strand en fietsen langs de oude plantages.

Suriname ligt in het noorden van Zuid-Amerika en grenst aan Guyana, Frans Guyana en Brazilië. Wanneer je op vakantie gaat naar Suriname kom je aan in Paramaribo. Vanaf daar kun je naar het Brokopondo stuwmeer en Brownsberg en vervolgens trek je de jungle in. Met wat geluk kom je miereneters, luiaards, het gorgeldier en verschillende soorten apen tegen.

Nederlands praten
Wat wel handig is, is dat je in Suriname gewoon Nederlands met de bevolking kunt praten. Roti is het Unknownbekendste gerecht uit de Surinaamse keuken met aardappels, pita en kauseband. Ook een bezoek aan het strand mag niet ontbreken. Misschien zie je wel reuzenschildpadden. Een van de beste plekken hiervoor is Galibi.

Suriname met kinderen
Ook voor kinderen is hier veel te beleven. Als je in Paramaribo bent, is Villa Zapakara, een aanrader. Dit is een interactief museum dat speciaal is ontworpen voor kinderen. Ze kunnen hier spelenderwijs kennismaken met andere landen en culturen. Naast een regelmatig veranderende tentoonstelling worden er verschillende creatieve workshops verzorgd en staat er elke dag een leuke film op het programma.
Op een uurtje rijden van Paramaribo ligt jungle camping Palulu. Hier heb je een kampeerplek met keuken en sanitaire voorzieningen. Een mooie manier om de kinderen kennis te laten maken met de ongerepte Surinaamse natuur. Kijk voor meer informatie op villazapakara.com en surinamecamping.com.

Koloniale verhalen
Ben je geïnteresseerd in de koloniale verhalen van Suriname? Breng dan een bezoek aan het plantagedistrict Commewijne. Vanaf Paramaribo is het een kort boottochtje naar de overkant van de rivier waar plantages als Frederiksdorp, Mariënburg en Peperpot liggen. Deze kun je per fiets bezoeken. Aan de riviermonding ligt Fort Nieuw Amsterdam, gebouwd in de 18e eeuw om de plantages te beschermen tegen gespuis van zee. Het Fort is nu een openluchtmuseum. De Nederlandse namen op de plaatsnaambordjes, de kanalen en de sluizen zijn stille getuigen van de koloniale tijd.

Share This

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *