Tropische kerst: 5 strandbestemmingen

Tropische kerst: 5 strandbestemmingen

Stel je voor: terwijl het in Nederland koud, nat en grijs is, lig jij lekker aan het strand op een bedje met je voeten in zee. Niets lekkerder dan in december de warmte opzoeken en de traditionele familiediners voor een keer af te slaan.

Best fijn om voor een keer aan het gedoe rond de kerstdagen te ontsnappen en lekker met je billen in het zand te zitten. Reserveer wel op tijd, want er zijn er meer die hetzelfde idee hebben.

Waar kun je naartoe in deze periode van het jaar?

Gambia
De Nederlandse kou ontvluchten lukt zeker als je naar Gambia vliegt. In december kan het daar nog wel 35 graden worden. Slechts 6,5 uur vliegen van Nederland en je ligt al op een hagelwit strand.
Gemiddelde maximale dagtemperatuur in december 30 graden, gemiddeld 7 zonuren per dag.

Aruba
De Cariben zijn zeer gewild als kerstbestemming en dat betekent dat je er vroeg bij moet zijn wil je in december nog weg komen. De tropische zandstranden zijn alles wat je mag verwachten van een zonnige Caribische bestemming: prachtige witte stranden met palmbomen, divi-bomen en een uitzicht op een felblauwe Caribische Zee.
Gemiddelde maximale dagtemperatuur december: 29 graden, gemiddeld 8 zonuren per dag.

Tenerife, Canarische eilanden 
Mocht het niet meer lukken om nog een zonbestemming te vinden voor december, dan zijn de Canarische eilanden een goed alternatief. Niet meer helemaal zonzeker in deze tijd van het jaar, maar met een gemiddelde temperatuur van ruim 20 graden is dit een prima ontsnappingsmogelijkheid.
Gemiddelde dagtemperatuur december: 21 graden, 6 zonuren per dag.

Egypte, Hurghada
In zonnige oorden als Sharm el Sheikh en Hurghada kun je uitstekend je kerstvakantie doorbrengen. Let wel op het reisadvies van de overheid, want er is een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Vergeet niet voldoende zonnebrand mee te nemen, want met een zeewatertemperatuur van 25 graden Celsius kun je hier ook in het water makkelijk verbranden.
Gemiddelde dagtemperatuur januari: 22 graden, gemiddeld 8 uur zon per dag.

Marokko, Agadir
Agadir heeft met haar wonderbaarlijke klimaat, minstens 300 zonnige dagen per jaar en 10 km strand, alle troeven voor een geslaagde strandvakantie. Je vindt hier de mooiste baaien ter wereld en vanuit de oude kasbah heb je een schitterende uitzicht over de hele baai, haven en nieuwe stad. Een betoverend panorama bij het goudkleurige licht van de ondergaande zon.
Gemiddelde maximale dagtemperatuur december: 21 graden, gemiddeld 7 zonuren per dag.

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *