Nieuwjaar vier je in…

Nieuwjaar vier je in…

Gezellig thuis met vrienden en familie oud en nieuw vieren? Dat wordt vast weer gezellig. Maar wil je eens heel iets anders? Uitbundige party’s, spectaculair vuurwerk en straten vol met enthousiaste feestgangers? Planetfem selecteerde 5 steden waar je gegarandeerd knallend het nieuwe jaar in gaat.

1. New York
New York en dan met name Times Square is de absolute nummer een feestlokatie voor een spectaculair oud en nieuw. Op oudjaarsdag vinden er op het plein heel de dag optredens plaats van verschillende beroemdheden. Tijdens het New Years Eve op de Times Square vindt de spectaculaire Ball Drop plaats. De vallende bal – verlicht door bijna 33.000 led lampjes- is al 109 jaar lang een traditie in New York. Het vormt het startsein voor een spectaculaire vuurwerkshow. Om 0.00 uur ’s nachts worden duizenden wensen van mensen uit de hele wereld in de vorm van confetti de lucht in geschoten: de New Year’s Eve Wishing Wall. Te druk op Times Square? Ga dan Oud en Nieuw vieren op een cruiseschip. Om middernacht kun je dan het vuurwerk over deze wereldstad zien, echt een geweldig uitzicht!

2. Istanbul 
Istanbul is misschien niet zo spectaculair als bijvoorbeeld New York, maar daarom niet minder de moeite waard. Het is de enige stad ter wereld die op twee verschillende continenten ligt: Europa en Azië. Probeer wel het toeristische centrum te vermijden. Het zou er wel eens heel erg druk en benauwd kunnen worden. Ga daarom liever naar het grote plein in de wijk Taksim. Hier kun je genieten van livemuziek en een adembenemende lasershow. Er wordt overigens niet heel veel vuurwerk afgestoken in Istanbul. Weet ook dat grote feesten vaak door de grote hotels worden georganiseerd. Let dus even op welk hotel je boekt tijdens de jaarwisseling. Een aanrader is het feest in de beroemde Club Reina. Je kunt ook het ruime sop kiezen en genieten van een een nachtelijke cruise op de Bosporus.

3. Londen
Wil je in London de oud en nieuw-vibe ervaren? Zorg dan dat je in de buurt bent van het London Eye. Hier wordt een groots vuurwerk afgestoken om middernacht. De Westminster Bridge of de oevers van de Theems zijn goede plekken om van het vuurwerk te genieten. Vanaf een uur of tien is het er vaak al vol en wordt de omgeving afgesloten. Zorg dus dat je er op tijd bent en trek warme kleding aan. De metro’s zijn trouwens gratis rond oud en nieuw. Het centrum van Londen is erg chaotisch en de kans is groot dat je in een metro staat met alleen maar dronken mensen. Klaar met feesten op straat? Zorg dan dat je kaarten hebt voor de Ministry of Sound of Club Aquarium. Of ga naar de NYE party in The Shard, het hoogste gebouw in Europa.

4. Las Vegas
Oud en nieuw in Las Vegas is ronduit spectaculair. Logisch, je bent er in in de entertainmenthoofdstad van de wereld. Daar weten ze wel wat feesten is en ze trekken er alles uit de kast om het een onvergetelijke avond te laten zijn. Hoe pakken ze het in Vegas aan? Aan het einde van de middag wordt de wereldberoemde Strip afgesloten voor al het verkeer. Het feest kan beginnen! ’s Avonds vinden verschillende optreden plaats van bekende internationale artiesten. Het hoogtepunt is en blijft het vuurwerk. Elk groot hotel of casino steekt vuurwerk af vanaf het dak. Na het vuurwerk gaat het feest en de gezelligheid gewoon door tot de volgende ochtend. Let’s meet in Las Vegas.

5. Rotterdam
Wil je dichter bij huis Oud en Nieuw vieren? Ga dan naar Rotterdam. Oud en nieuw in Rotterdam wordt ook wel de Nationale Nieuwjaarsnacht genoemd. Het nieuwe jaar wordt ingeluid met een spectaculaire vuurwerkshow vanaf de Erasmusbrug. Het grootste vuurwerk van Nederland. In de uren ervoor kun je genieten van de prachtig verlichte boten op de Maas onder het genot van een drankje en een oliebol. De beste plek om het vuurwerk te zien is vanaf De Boompjes. Na de vuurwerkshow kun je genieten van een fantastisch nieuwjaarsfeest op het Westelijk Handelsterrein. Of ga naar de nachtduik in de Maassilo. In de oude graansilo kun je losgaan op muziek van Abstract Division, De Sluwe Vos, Jeff Mills, Ame en anderen. Je moet er wel snel bij zijn voor de laatste kaarten…

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *