Top 5 leukste musea van Stockholm

Top 5 leukste musea van Stockholm

Stockholm wordt, vanwege de vele bruggetjes die de eilanden met elkaar verbinden, ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Deze stad heeft veel te bieden en als je de geschiedenis van de stad en de cultuur beter wilt leren kennen, dan zijn dit de 5 leukste musea van Stockholm.

Junibacken
Als je Pippi Langkous kent dan ken je ook Astrid Lindgren (1907-2002), de bedenkster van Pippi. Maar zij heeft nog veel  meer fantastische boeken geschreven en bijzondere personages bedacht, zoals ‘De gebroeders Leeuwenhart’ en ‘De Mummins’. Dit museum is gewijd aan alle creaties van de Zweedse schrijfster, op een hele leuke, interactieve manier. Kinderen krijgen geen genoeg van de sprookjestrein en raken niet uitgekeken in  Villa Kakelbont met Kleine Witje op de veranda. Dagelijks worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals koekjes bakken, vingerverven en dingen zoeken. En het heeft ook nog een van de grootste kindertheaters van het land!

imagesNordiska Museet
In dit museum maak je kennis met de geschiedenis en cultuur van de Noorse landen met levensgrote poppen in typische klederdracht en tentoonstellingen over de Zweedse tradities. De collectie is erg groot, dus maak van tevoren keuzes of kom nog een keer terug om de rest te bekijken. Op woensdag kun je van 16.00 tot 20.00 uur gratis naar binnen.

Nationalmuseum
Ook Stockholm heeft een kunstmuseum waar grote meesters als Rembrandt, Goya en Rubens aan de muren hangen. Daarnaast is er ook een collectie (post-)impressionisten, zoals Gaugain en Degas, maar even zo leuk is het om de Scandinavische kunst te ontdekken. De schilderijen van voor 1600 tot aan de 20ste eeuw zijn zeer verrassend in originaliteit en kleurenkeuze. De verzameling Zweedse kunstenaars is nergens zo groot als hier.

Aquaria Watermuseum
In dit museum beleef je een echt tropisch regenwoud en ontdek je het Zuid-Amerikaanse rivierensysteem, mangrovebossen en koraalriffen. Maak kennis met de zeven zeeën en de Scandinavische meren, bekijk de haaien op je knieën door een smalle tunnel te kruipen en ervaar het leven van zeesterren, koralen en anemonen. Pas op voor de piranha’s als je de touwbrug over de rivier neemt! Ontmoet de zeeforrellen die vanuit de Baltische zee zo het museum in springen. Een onderwaterbelevenis voor jong en oud.

skansenSkansen
Het oudste openluchtmuseum ter wereld, Skansen, is in 1891 opgericht in de tijd dat Stockholm aan het vernieuwen was ten tijde van de Industriële Revolutie. Om de oude gebruiken en tradities in ere te houden, werd dit dorp gebouwd, een typisch 19e eeuws dorp waar de mensen in traditionele kleding nog oude beroepen uitoefenen zoals leerlooier, schoenmaker, zilversmid of bakker. Er is zelfs een klein akkertje waar tabak wordt verbouwd. Bij dit dorp is een dierentuin met Scandinavische dieren zoals wolven, elanden, bizons en lynxen.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *