Top 5 goedkope vakantiebestemmingen

Top 5 goedkope vakantiebestemmingen

Ook als je niet zo’n groot budget hebt, kun je met vakantie gaan. Landen die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme zijn vaak een stuk aantrekkelijker geprijsd en doen niet onder voor de populaire bestemmingen!

1. Macedoniëmacedonie
Dit land is sinds 1991 onafhankelijk en hoorde voorheen bij de Joegoslavische Republiek. De bevolking is heel gastvrij en vriendelijk en voelt je als toerist heel erg welkom. Het land ligt niet aan zee, maar telt meer dan 50 meren. De stad Ohrid is absoluut een bezoek waard. Het heeft een grote rijkdom aan monumenten uit het Byzantijnse Rijk.

 

bulgarije

2. Bulgarije
Gelegen aan de Zwart Zee maakt Bulgarije heel aantrekkelijk voor een strandvakantie. Maar er is meer dan dat. Bijvoorbeeld Nessebar, een stad uit de oudheid, het Nationale Park Pirin en het Rilagegebergte waar je prachtig kunt wandelen.

 

3. Roemenië
Door de verschillende invloeden van Roemenen, Hongaren, Duitsers en de Roma zigeuners, is dit lang rijk aan volkskunsroemeniet. Dat zie je in bijvoorbeeld klederdrachten, muziek en dans. Het land leent zich uitstekend voor wandel- en fietsvakanties in de ongerepte natuur. Ook Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, moet je bezoeken.

 

praag4. Tsjechië
De hoofdstad van Tsjechië, Praag behoort tot de mooiste steden van de wereld. Hier vermaak je je makkelijk een week. Met al die mooi pleinen, historische gebouwen en musea is er voldoende cultuur. En je kunt er  heerlijk uit eten gaan. Buiten de hoofdstad kun je je te goed doen aan de vele burchten en kastelen die je een kijkje geven in de rijke historie van het land.

 

5. PortugalAlgarve
Als enig mediterraan land in deze top 5 valt Portugal wel op in dit lijstje. Het land behoort tot de armste landen van Europa en is daardoor goedkoper dan andere Zuid-Europese landen. De cultuurliefhebbers halen hun hart op in steden als Porto en Lissabon. Ook voor strandliefhebbers is hier genoeg te halen. De Algarve is het drukste gebied, maar er zijn genoeg kleine strandjes tussen de rotsformaties te vinden die je voor jezelf hebt.

Fotocredits: www.wiki-vakantie.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *