Top 5 goedkoopste najaarsbestemmingen mét zon en strand

Top 5 goedkoopste najaarsbestemmingen mét zon en strand

Wie het hoogseizoen liever vermijdt en in het najaar met vakantie wil gaan, kan zich nu alvast oriënteren op voordelige én zonnige najaarsbestemmingen.

Dit zijn de vijf best geprijsde hotelbestemmingen aan de zonnige zuidkust van Europa.

In Alicante betaal je rond de 70 euro per hotelovernachting. Hiermee behoort de Spaanse stad aan de Costa Blanca tot een van de best geprijsde hotelbestemmingen wereldwijd. Naast een prachtig zandstrand met een mooie boulevard, biedt Alicante tal van andere bezienswaardigheden, waaronder kastelen, musea, een mooi buitengebied en een bruisend historisch stadscentrum met gezellige smalle straatjes, waar overdag weinig gebeurt, maar waar ’s avonds allerlei barretjes hun deuren openen.

Ook in Lissabon vind je zon, stad en strand. In de Portugese hoofdstad betaal je gemiddeld 80 euro voor een hotelovernachting. Lissabon is gebouwd op zeven heuvels, wat de stad een sprookjesachtige uitstraling geeft. Een romantisch ritje in een oude tram brengt je naar de historische wijk Barrio Alto, gelegen op dertig meter hoogte. Met een andere trein reis je in een halfuurtje naar een van de gezellige badplaatsjes aan de kust.

Andere voordelig geprijsde zonnige najaarsbestemmingen zijn Antalya (90 euro) en Barcelona (115 euro). Het Turkse Antalya biedt behalve zand- en kiezelstranden ook een bruisend centrum. Barcelona is al jarenlang een geliefde stedentripbestemming en is een van de best bezochte bestemmingen door Nederlandse reizigers.

Athene is op dit moment de voordeligste bestemming, maar de vraag is of je daar nu naartoe wilt, vanwege het politiek onrustige klimaat. Als hotelgast betaal je gemiddeld 65 euro per overnachting. De Griekse hoofdstad is vooral bekend vanwege haar historische overblijfselen uit de Romeinse en Griekse oudheid. Wat veel reizigers niet weten, is dat Athene ook prachtige witte zandstranden heeft.

Voordelige hotels kun je boeken op onder meer: hotels.com, expedia.com, trivago.nl.

 

Fotocredits: vakantiepiraten.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *