Top 5 best bezochte attracties ter wereld

Top 5 best bezochte attracties ter wereld

Ben je al eens op de Grote Bazaar van Istanbul geweest? Of heb je de Niagara Falls al eens in het echt gezien? Nog niet? Zet ze dan op je lijstje, want ze behoren tot de best bezochte attracties ter wereld.

De Grote Bazaar in Istanbul
UnknownDe Grote Bazaar bestaat uit ruim 5.000 winkels, twee hamams, vier fonteinen, twee moskeeën en vele horecagelegenheden. De winkeltjes liggen verspreid over 60 straten die allemaal overdekt zijn. Het lijkt dus alsof je in één grote ruimte bent, maar dat is niet zo. Het complex bestaat uit twee gebouwen. Je vindt hier voor vooral sierraden, kleden, tapijten, handgeschilderd keramiek, borduurwerk en antiek. Daarnaast worden er ook veel kruiden en specerijen aangeboden.

 

Plaza de la Constitución in Mexico-stad
Wereldwijd staat de hoofdstad van Mexico bekend om het prachtige plein: Plaza de la Constitución. De Mexicanen zimageself n
oemen het Zocalo. Dit plein leidt naar allerlei prachtige bezienswaardigheden, zoals de belangrijkste kathedraal van de stad, het Nationaal Paleis en het Museo Nacional de Culturas aan. Ook de Templo Mayor, een belangrijke tempel van de Azteken, is een bezoekje waard. Deze diversiteit maakt dat Zocalo jaarlijks door 85.000.000 mensen wordt bezocht.

 

 

Niagara Falls in Canada / VS
Unknown-1Waarschijnlijk denk je nu meteen aan de watervallen. Maar wist je dat Niagara Falls ook een stad is? Zelfs twee steden die net als de watervallen in het grensgebied tussen Canada en de Verenigde Staten liggen. De rivier verbindt de grote meren Lake Erie en Lake Ontario met elkaar over een afstand van ongeveer 56 kilometer. In dat stuk moet in totaal 99 meter hoogteverschil overbrugd worden! En daar komen de Niagara Falls in beeld die ongeveer 56 meter voor zijn rekening neemt. Wat een natuurgeweld! Dat en de vele attracties eromheen, trekt uiteraard enorm veel toeristen.
Central Park in New York
Central Park is gelegen in het hart van Manhattan. Dit aangelegde park bestrijkt het hele gebied van 59th tot 110th Street. In het park is altijd iets te beleven. Er wordt hier heel veel gesport, van boot camp tot hardlopen, Unknown-3wandelen of skaten. Op The Great Lawn zijn diverse basketbal- en honkbalvelden aangelegd. Ook Strawberry Fields – ter nagedachtenis aan John Lennon – heeft dagelijks veel bezoekers van fans die hier bloemen neerleggen. Toch kun je in Central Park ook nog wel wat ongerepte stukken natuur ontdekken. Jaarlijks brengen ruim 40.000.000 mensen een bezoek aan Central Park.

 

 

Sensoji Tempel in Tokyo
Unknown-2De Sensoji Tempel is de oudste tempel van Tokyo, gebouwd rond het jaar 625. Het is een wonder dat de tempel alle stormen die over Japan hebben gewoed heeft overleefd. Je herkent in het ontwerp van de tempel meteen de Japanse architectuur. Naast de tempel ligt het Asakusa shrine, een heilig altaar voor boeddhisten, én een prachtig verlichte pagode die uit vijf verdiepingen bestaat. En verder vind je hier maar liefst 89 toeristenwinkeltjes!

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *