Tips voor nieuwjaarsdag 2016

Tips voor nieuwjaarsdag 2016

Plannen voor Oud en Nieuw heb je vast al. Maar hoe ga jij nieuwjaarsdag inluiden? Op de bank met een kater en de gordijnen dicht? Of ga je fris en fruitig op de koffie bij je familie en vrienden? Weet je het nog niet, dan heeft Planetfem 4 tips voor je.

1. Katerbrunch Amsterdam
Nieuwjaarsdag is de perfecte dag om neer te strijken bij een brunchplek. Geniet na in goed gezelschap van een mooie, lange nacht en proost op een gezond en gelukkig 2016. In het onlangs geopende pop-uprestaurant Gustfason op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam kun je op 1 januari tussen 11.00 en 16.00 uur terecht voor een heuse Katerbrunch, met smakelijke happen, champagne en beats van huis-dj St. Germain op de achtergrond. Heb je meer trek in internationaal soulfood zoals de Philly Steak Sandwich of een Indonesische kipburger? Ga dan naar Teds in de Jordaan. Liefhebbers van de oesters, burgers, eggs benedict en beruchte Bloody Mary’s van G’s kunnen op 1 januari van 11.00 tot 18.00 uur terecht.

2. Nieuwjaarsduik Scheveningen
De grootste nieuwjaarsduik van Nederland vindt plaats in Scheveningen! Start het nieuwe jaar fris met een duik in het koude Noordzeewater aan de Scheveningse kust ter hoogte van de Pier. Ook voor de niet dappere dodo’s is het een perfect dagje uit in Scheveningen. Het is en blijft een prachtig schouwspel met al die bibberende mensen. Vanaf 10:30 uur start de inschrijving, rond 11:45 uur is het tijd voor de gezamenlijke warming-up en om 12:00 uur gaat de duik van start. Wees op tijd als je mee wilt doen. Er mogen maximaal 10.000 mensen meeduiken en je hebt tijd nodig om je om te kleden. Je kunt misschien ook mee doen aan een nieuwjaarsduik bij jou in de buurt.

3. Nieuwjaarsconcert NBE
De Nieuwjaarsconcerten van het Nederlands Blazers Ensemble zijn inmiddels net zo onlosmakelijk verbonden met nieuwjaarsdag als skischansspringen en de Weense wals. Een verrassend muzikaal feestje, met onverwachte gasten van over de hele wereld, bijzondere verhalen en nieuwe composities van jonge componisten. Het nieuwjaarsconcert van dit jaar heeft als thema IN G*DSNAAM! Op de schilderijen van Jheronimus Bosch wemelt het van de vreemde wezens: griezelige, wriemelende monsters, half vogel, half mens, deels reptiel. Ze komen uit de lucht vallen, of kruipen uit een ei. Een fantastisch stripverhaal? Nee, Bosch had een heel serieuze boodschap: leef volgens de regels van God, anders loopt het slecht met je af. Het Nieuwjaarsconcert is een coproductie van het NBE en de VARA, in samenwerking met manifestatie Jheronimus Bosch 500. De interviews met de jonge componisten worden dit jaar verzorgd door Frank Evenblij. Mocht het je het echt niet lukken om het concert bij te wonen, het concert wordt ’s avonds om 21.00 uur uitgezonden op NPO 2.

4. Het Nederlands IJsbeelden Festival
Dit is het coolste evenement voor jong en oud en vindt plaats in de NS Loods in Zwolle. Het Nederlands IJsbeelden Festival bestaat uit drie gekoelde hallen (- 10°C!) met een betoverende wereld van kraakhelder ijs, glinsterende sneeuw. Ook is er een horecaterras met attracties en veel gezellige activiteiten. Kunstwerken van wereldberoemde ijskunstenaars in combinatie met prachtige lichteffecten, spannende geluiden en videoprojectie maken het tot een ijskoud sprookje. Voor het Nederlands IJsbeelden Festival komen de 40 beste ijskunstenaars ter wereld vanuit 16 verschillende landen naar Nederland. Met behulp van kettingzagen, hamers, beitels, kwastjes en vele andere gereedschappen maken zij de mooiste en indrukwekkendste kunstwerken. Met meer dan 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw, 25 ijsthemawerelden en meer dan 100 ijssculpturen en diverse attracties is het Nederlands IJsbeelden Festival het grootste ijssculpturen evenement van Europa en voor velen een ongekend spektakel

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *