Tips voor een roadtrip door de Verenigde Staten

Tips voor een roadtrip door de Verenigde Staten

Een roadtrip door de VS. Eindeloze kaarsrechte wegen, oogverblindende natuurparken, verlaten stadjes. Waar moet je aan denken voordat je wegrijdt? 9 tips voor een zorgeloze trip.

 1. Aantal kilometers
  Hoeveel kilometers rijd je per dag? Wat is wijs? Van ’s ochtend vroeg tot ’s avond laat in de auto? De gouden regel bij een roadtrip door de VS is dat je per dag 200 tot 300 kilometer rijdt. Dan heb je genoeg tijd over voor andere leuke zaken.
 2. Navigatie
  Over een wegenkaart gebogen, uitgevouwen op de motorkap en de zon schijnt. Een mooie gedachte, maar een navigatiesysteem maakt het je makkelijker. Download daarom een routekaart van de Verenigde Staten en installeer die op je eigen navigatiesysteem en neem die mee. Want weet dat huren van een navigatiesysteem in de VS prijzig is. Je kunt er ook een kopen bij de Walmart of Target.
 3. Brandstof
  Vroeger was de brandstof echt goedkoop. Tegenwoordig varieert de prijs tussen de 55 en de 77 eurocent per liter. In Californië is de prijs het hoogst en in de midwest en south zijn de prijzen het laagst. Een rekensommetje. Met een niet al te grote huurauto rijd je toch al snel 10 tot 12 kilometer op een liter. Ben je van plan de Route 66 – 4000 kilometer – te rijden, dan loopt het toch nog aardig in de papieren. Weet trouwens dat de prijzen aan de pomp in US Gallons worden aangegeven. Een gallon is ongeveer 3,8 liter.
 4. Muziek
  Je favoriete muziek als soundtrack bij je eigen roadtrip. Hoe mooi is dat. Zet de radio maar aan – radiostations genoeg in de VS – of speel je favoriete muziek af op de audioinstallatie via je telefoon. Check van tevoren of dat wel kan. Je kunt natuurlijk ook je favoriete cd’s meenemen.
 5. Tolwegen
  Het aantal tolwegen in Nederland is op een hand te tellen. Over het algemeen zijn de snelwegen in de Verenigde Staten tolvrij, toch zijn er ook tolwegen: Turnpikes, Tollways of Parkways genaamd. De tol die je in de VS per kilometer betaald is tot 5 x lager dan de tol in Italië of Frankrijk. Je kunt de tol betalen met cash geld – zorg dat je voldoende contant geld bij de hand hebt – of met een credit card.
 6. Overnachten
  Reserveer van tevoren een overnachting bij de heen- en terugvlucht. Het geeft rust en vooraf boeken is vaak veel goedkoper dan het ter plekke regelen van een overnachting. Een overnachting in een populaire stad kan behoorlijk prijzig kan zijn, als je het ter plekke wilt regelen. Gelukkig kom je onderweg veel motels en campings tegen en er is altijd wel plek.
 7. Parkeren
  Je vindt dat parkeren in Nederland duur is? In de grote steden van de Verenigde Staten kunnen ze er ook wat van. Voor een dagje parkeren ben je al snel 40 tot 50 dollar per dag kwijt. Slimmer is het om de auto in een voorstad te parkeren en verder met het openbaar vervoer te reizen.
 8. Voldoende eten & drinken
  De Verenigde Staten zijn groot. Er zijn reisdagen dat je je pas echt realiseert hoe groot eigenlijk. Uren achtereen kom je dan geen dorpje of tankstation tegen. Neem dus voldoende eten en drinken mee. Koop het bij een supermarkt. Je hebt er meer (gezonde) keus en de prijs is lager dan bij een tankstation. Tip: neem een koelbox van piepschuim gevuld met ijsblokjes mee. Voor een paar dollar koop je die bij een supermarkt of bij een tankstation. Vul deze onderweg steeds met ijsblokjes. Gegarandeerd coole drinks & snacks voor onderweg.
 9. Voorkom verkeersboetes
  Verkeersboetes kunnen in de VS behoorlijk in de papieren lopen. De boete voor ’15mph’ te hard rijden levert je in Californië een boete op van ruim 200 dollar. Kortom: overschrijd de maximum snelheid niet. Voordat je het weet ben je langs de kant van de snelweg gezet door de Highway Patrol.

Fotocredits: seeanywhereinaday.wordpress.com

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *