Tips die je reis veel gemakkelijker maken

Tips die je reis veel gemakkelijker maken

Iedereen kent het wel reizen lijkt iedere vakantie zo stressvol, maar dit hoeft niet zo te zijn. In deze post geef ik wat advies over fouten die wij allemaal maken tijdens het reizen en geef ik wat tips om er voor te zorgen dat je relaxed kunt genieten van je reis. 

Pak alleen in wat je nodig hebt.

Dit is een fout waar we allemaal schuldig aan zijn het te veel inpakken van dingen die we toch niet gaan gebruiken. Denk goed na over wat je echt nodig hebt en pak dat in. Een goede tip is om te zorgen dat je genoeg basic items in je koffer hebt. Die kun je goed met elkaar combineren. Zo kun je met weinig kleren toch veel verschillende outfits creëren. Licht pakken scheelt ook enorm bij het checken van je bagage je wilt niet extra betalen omdat je koffer te zwaar is met kleding die je toch niet gaat dragen.

Dubbele checken

Dubbel check altijd van te voren of alles wel klopt, Bel het hotel dat je in verblijft om te vragen of je reservering klopt. Check of je je hebt aangemeld voor alle extra activiteiten waar je aan wilt meedoen en altijd van te voren een ticket kopen voor alle bezienswaardigheden die je wilt bezoeken, Anders verdoe je  heel veel tijd met het wachten in enorm lange rijen. 

Goedkoopste dagen om te vliegen

De goedkoopste dag om je vliegtickets te kopen is dinsdagmiddag. Dit komt doordat vliegtuigmaatschappijen hun deals op maandagavond bekend maken,  andere vliegtuigmaatschappijen zullen die dag dan proberen hun deals goedkoper te maken om meer klanten aan te trekken. De goedkoopste dagen om te vliegen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. 

Vergeet je oplader niet

Dit is een van de belangrijkste tips ooit. Je kunt je oplader niet vergeet terwijl je aan het reizen bent, als je telefoon op het vliegveld uitvalt zul je een hartstikke dure oplader moeten kopen terwijl je weet dat het een slechte deal is ze kunnen zo duur zijn als 40 euro (!) Ook is het slim om een lege fles met je mee te dragen zo kun je die gewoon op het vliegtuig opvullen en hoef je je geld niet te verspillen aan 5 euro waterflesjes.

Leer de geschiedenis van de stad

Het is belangrijk om voordat je op reis gaat je een idee hebt waar je naar toe gaat. zoek de geschiedenis over bijvoorbeeld de bekende bezienswaardigheden in de stad. Of mooie paden die je kunt wandelen, of misschien de beste restaurants met het meeste authentieke eten ? door eerst wat informatie over de stad op te doen heb je een veel beter idee over wat je gaat zien en dit zorgt er ook voor dat je zin hebt om deze dingen in het echt te zien.

Leer de basics 

Het is belangrijk dat je de basics in de taal waar je naartoe reist leert. Dingen zoals Hallo, Waar kan ik de markt vinden?, Mag ik? Dank u wel enzovoort zijn handig om te leren. Desnoods download je een vertalings-app daar kom je al een heel eind mee, ga er niet van uit dat iedereen Engels kan spreken. En ik weet zeker dat de mensen daar het enorm op prijs stellen dat je hun taal probeert te spreken.

Share This

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *