Tips bij het kopen van een goede backpack

Tips bij het kopen van een goede backpack

Een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt als je gaat backpacken is een goede rugtas. Dat is essentieel tijdens je reis, want daar vervoer je continu je hele hebben en houwen in. Dus hij moet lekker zitten en handig zijn.

Zie het kopen van een backpack als een langetermijninvestering. Kwaliteit is belangrijk bij een rugzak, want hij wordt intensief gebruikt en het moet niet zo zijn dat na één seizoen al de banden of de ritsen kapot zijn. Bovendien moet hij tegen een stootje kunnen dus de stof moet stevig zijn, zodat er geen scheuren in komen. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar beoordeel op kwaliteit. Rugzakken van goede merken zijn: Lowe Alpine, The North FAce, Karrimor en Berghaus. Reken op een bedrag tussen de 100 en 250 euro en houd de aanbiedingen van merken in de gaten.

Goede pasvorm
Wat ook van belang is, is dat een rugzak lekker zit. Loop er dan ook mee rond, liefst met wat vulling, en voel of de pasvorm bij jouw lichaam past. Ga er ook even mee zitten en doe hem op en af. Met de banden kun je de rugzak op jouw lichaam afstellen. De zak moet vooral steun vinden op je heupen, zodat je schouders worden ontlast.

Gewicht
Wat betreft het gewicht zou een backpack niet meer moeten zijn dan 20 tot 25 procent van je eigen lichaamsgewicht. Meer draagt niet makkelijk. Let daarom op de grootte van de rugzak. Ze zijn er van 40 tot 60 liter, van 60 tot 80 en de grootste is van 80 tot 100 liter. Als je naar een warm land gaat, kun je het beste een wat kleinere nemen. Ga je naar een koud gebied of moeten er ook kampeerspullen mee, dan kies je een grote. Maar houd wel in de gaten hoeveel je kunt dragen.

Opbergvakken
Handig is het als de rugzak verschillende vakken heeft, zodat je gemakkelijk bij je spullen kunt, ook als je onderweg een schoon T-shirt wilt aantrekken. Ook kleine opbergvakken zijn handig. Zorg er wel voor dat je de ritsen waar je kostbare spullen in bewaart kunt afsluiten met een slotje. Een kabelslot om je rugzak in een hostel vast te kunnen maken aan het bed, is ook handig!

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *