Texel: de leukste tips voor kinderen

Texel: de leukste tips voor kinderen

Even lekker bijkomen op Texel in de herfstvakantie? Veel mensen gaan naar de waddeneilanden om te genieten van de natuur en de rust. Maar er is ook van alles te doen en te beleven, ook voor kinderen!

Jaarlijks bezoeken meer dan 900.000 mensen (incl. dagjesmensen) het grootste Waddeneiland Texel. Het eiland is 25 km lang en gemiddelde 8 km breed en staat bekend als vogel- en schapeneiland. De veerboot vaart ieder uur en na een tocht van twintig minuten kun je alle kanten op. Wandelen, fietsen, paardrijden, zeekanovaren of parachutespringen. Dit zijn de leukste tips voor kinderen.

Beleef de natuur met de Kinderwandeling
Kinderen van 2 tot 80 kunnen bij Ecomare de duinen in als een rugstreeppad, rennen als een fazant of luisteren als een konijn. Beleef de natuur zoals een plant of dier dat doet.

Klimmen in het piratenschip
Bij de jachthaven in Oudeschild ligt een 32 m lang piratenschip met touwen, netten en een uitkijktoren. Kinderen kunnen hier eindeloos klimmen en te klauteren. Voor de wat grotere kinderen is er een 25 meter lange kabelbaan en een schommelschip.

De Bonte Belevenis
Op het landgoed de Bonte Belevenis kun je zien hoe met de hand kaarsen, papier, zeep en brood worden gemaakt. Daarna mag je het zelf proberen. En er is nog veel meer te beleven: er is ook een bierbrouwerij (voor grote mensen), speeltuin, er zijn boerderijdieren, je kunt er midgetgolfen en er is een theeschenkerij. Meer informatie vind je op texel.net.

Speeltuinen
Er zijn verschillende leuke speelplaatsen in het bos. En er is ook nog een gratis overdekt kinderspeelparadijs in De Cocksdorp. Deze indoorspeeltuin is geschikt voor kinderen van 2-12 jaar. Er zijn trampolines, klim en klautertoestellen en glijbanen. De verschillende speeltoestellen zorgen elk op hun eigen manier voor de ontwikkeling van uw kind – bijvoorbeeld door het oefenen van de evenwichtsorganen of de ontwikkeling van de motoriek – maar vooral voor heel veel plezier.

Waar zijn de Sommeltjes?
Het Sommeltjespad is een kindernatuurpad door het bos. Kleintjes kunnen zelf hun weg zoeken langs ‘sommeltjes’. Sommeltjes (Texelse aardmannetjes) verstenen in het zonlicht (tot de volgende nacht). Versteende sommeltjes zijn voor wie goed oplet langs dit pad te vinden.

Zeehonden spotten
Texel staat bekend om de vele zeehonden die rond het eiland leven. Je kunt van heel dichtbij meemaken hoe de zeehonden gevoerd worden in het oudste zeehondenopvangcentrum van Europa: Ecomare. Helemaal geweldig om zeehonden in het wild te spotten. Dat kan tijdens een tocht met een garnalenkotter, de Vriendschap of Het Sop op de Waddenzee.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *