Sydney, the Harbour City

Sydney, the Harbour City

Sydney is dé stad in Australië die je bezocht moet hebben. Hier zijn de bekende ionen van Australië zoals het Opera House en de stoere strandwachten van Biondi Beach. ‘G’day mate!’

Het Sydney Opera House is waarschijnlijk het meest gefotografeerde gebouw van Sydney. Het gebouw naar het prijswinnende ontwerp van de Deense architect Jørn Utzon is het symbool van Sydney geworden. Het Opera House ligt aan het Bennelong Point in de haven van Sydney. Hier vind je naast concertzalen, theaters, studio ook restaurants, cafés en winkels.

Sydney Harbour Bridge
De Sydney Harbour Bridge is met het ‘Opera House’ een van de iconen van Australië. Vooral tijdens de viering van Nieuwjaar is deze brug een trekpleister vanwege het spectaculaire vuurwerk dat vanaf de brug wordt afgestoken. Je kunt natuurlijk de brug te voet of per fiets oversteken, maar voor de ultieme kick en het mooiste uitzicht klim je naar de 134 meter hoge top van de Sydney Harbour Bridge. In de volksmond wordt de brug ook wel ‘de kleerhanger’ genoemd.

Biondi Beach
Biondi Beach staat synoniem voor de Australische strandcultuur. Op korte afstand van het centrum ligt Biondi Beach. Hier vind je stoere strandwachten met de geelrode badmuts, surfers, beachbabes en rood verbrande toeristen. Het strand wordt in het weekend druk bezocht door zon- en surfliefhebbers. Bij het strand zijn volop eetgelegenheden en ander vertier te vinden. Met Kerst in Sydney? Zet je Kerstmuts op en ga naar Biondi Beach! Waar anders kun je beter ‘Eenzame Kerst’ in bikini of zwembroek zingen onder het genot van een BBQ?

Paddington
Paddington is een wijk waar veel kunstenaars en bohemiens woonden. Die sfeer proef je nog steeds in de wijk. Er zijn volop hippe winkels, galeries, kroegen en restaurants. De straten met Victoriaanse huizen vormen een stadje op zich en geven je het gevoel even weg te zijn uit de hectische stad. Tip: bezoek op zaterdag de Paddington Bazaar. Dit wordt vaak de kleurrijkste markt van Sydney genoemd door het uiteenlopende aanbod. Darling Harbour Minder beroemd dan de Sydney Harbour met zijn Harbour Bridge en Opera House, maar zeker niet minder leuk. Waar vroeger goederen werden overgeslagen, daar vind je nu musea, winkelcentra, horeca, parken, het Sydney Aquarium, een casino en een IMAX theater. Tip: ga ’s avonds naar de Cockle Bay Warf. Er zijn volop eetgelegenheden en hippe clubs. Je avond kan er niet stuk.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *