Avontuurlijke stormhike in winters IJsland

Avontuurlijke stormhike in winters IJsland

Voor de echte avonturiers en dare-devils biedt IJsland een nieuw concept aan tijdens de wintermaanden: de Stormhike. In het land van extremen met indrukwekkende gletsjers en actieve vulkanen waar het weer zo onvoorspelbaar is dat het in een mum van tijd totaal kan veranderen, kun je nu een sensationele tocht maken door extreem slecht weer. Van regen en sneeuw tot storm en onweer, hoe slechter hoe beter! Adrenalinekick gegarandeerd!

Planetfem - IJsland Stormhike

De storm hike
De gave excursies van Iceland Expeditions zijn begeleide hikes met als doel om het slechte weer op te zoeken en er simpelweg doorheen te lopen. Waarom je dit zou doen? Nou, omdat het pure sensatie oplevert! Je kunt de weerelementen in volle kracht ervaren en naast dat het heel avontuurlijk is, is het ook nog eens heel leerzaam en veilig. Tijdens het winterseizoen worden tours door de IJslandse natuur vaak geannuleerd vanwege het extreme weer, maar dit is juist het moment waarop deze excursie plaatsvindt! De regel hierbij is: als er een weersvoorspelling van een storm van 10m/seconde in de regio rondom Reykjavik, gaat de Stormhike door. Vooraf leer je alles over het weer, mogelijke noodgevallen en veiligheid bij het lokale Search & Rescue station. Vervolgens is het tijd om speciale kleding aan te trekken en de storm op te zoeken. De tour duurt ongeveer een uur en na afloop wordt er gezocht naar een beschutte plek waar je kunt bijkomen met een warm drankje.

Planetfem - Stormhike IJsland Planetfem - Stormhike snow Planetfem - Stormhike storm

Bijzondere wintervakantie
Een tripje naar IJsland tijdens de wintermaanden staat gegarandeerd voor een unieke ervaring. Naast de indrukwekkende Stormhike kun je je hart ophalen met tal van andere extreme sporten en avontuurlijke ervaringen, zoals een tour op een hondenslee, raften op woeste rivieren, duiken in het ijskoude water of paragliden boven het prachtige landschap. De gemiddelde temperatuur tijdens de winter in IJsland is 0°C en in hoger gelegen gebieden -10°C, maar vaak kan dit ook dalen tot -25°C. Het weer is zo onstuimig dat de temperatuur verschilt van dag tot dag en van uur tot uur. Kleed jezelf daarom met meerdere lagen. Een belangrijk element is waterbestendige kleding en thermo-ondergoed, een lekker fleece-vest voor onder je jas en goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxes!

Planetfem - WOW IJslandEen vlucht van Amsterdam naar Reykjavik is tegenwoordig niet echt duur meer. Met het IJslandse WOW air vlieg je in de wintermaanden al vanaf €99. Dat is dan wel een enkele reis, dat wel. Maar het is zeker nog steeds goed betaalbaar.  Ben je toe aan een gedurfde en sensationele vakantie dan is dit je kans!

Fotocredits: Iceland Expeditions, WOW

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *