Stedentrip Beijing: prikkel je zintuigen

Stedentrip Beijing: prikkel je zintuigen

Wandel over het immense Plein van de Hemelse Vrede. Ontdek de rijke geschiedenis in de Verboden Stad en proef de Pekingeend, dé culinaire specialiteit van Beijing. Je vliegt nu met Qatar Airways met 40% korting naar Australië en Azië.

Beijing is de ideale bestemming voor een stedentrip of het startpunt van een rondreis door China. Laat je verleiden en boek nu een vliegticket bij Qatar Airways. Tot vrijdag 6 november krijg je tot wel 40% korting op verschillende reizen naar Azië en Australië. Bezoek de website van Qatar Airways voor de bestemmingen, details en de voorwaarden.

Grote keizers en historische hutongs
De vele duizenden jaren aan rijke geschiedenis resulteert in een overvloed aan bezienswaardigheden. Start je ontdekkingstocht op het Tiananmenplein, ook wel het Plein van de Hemelse Vrede genoemd. Vandaar uit loop je rechtsreeks naar de Verboden Stad. Tot 1926 was het een stad in een stad. Slechts voorbehouden aan de keizer, zijn directe familie en gecastreerde bedienden en dus verboden terrein voor gewone stervelingen. Maar dat was toen. Nu dwaal je door de schitterende oude paleizen en tempels of kun je de tai chi-oefeningen aanschouwen van lokale bewoners in deze prachtige setting. Aan het Tiananmenplein ligt ook het Nationale Museum, de Grote Hal van Het Volk en het Mausoleum waarin de voormalige communistische partijleider Mao Zedong ligt opgebaard. Wil je daarna het oude Beijing voor destijds de gewone stervelingen bezichtigen? Ga dan richting de ‘Hutongs’. Dit zijn ommuurde wijken met kleine huizen en nauwe straatjes om een binnenplaats heen. Het is niet moeilijk om je hier een voorstelling te maken van hoe Beijing er vroeger uitzag.

Prikkel je zintuigen
Een reis naar Beijing prikkelt je zintuigen. De stad bruist dag een nacht, er is veel verkeer en er zijn mensen op straat. Wil je het even rustiger aan doen? Boek dan een kookles, ga theeproeven in de Hutongs of doe mee met een yoga of thai chi les in een tempel. Schijnt de zon, bezoek dan eens een park. Zit en kijk naar de kinderen met vliegers, ouderen die dansen of zingen of kunstenaar die kalligrafie beoefenen. Chinezen noemen schrijven ook wel ‘schilderen van gedachten’. Door middel van een grote kwast en water worden de karakters op de stenen getekend en drogen zienderogen weer op. De gedachten verdwijnen net zo snel als ze gekomen waren…
Bij het Zomerpaleis en de Botanische Tuinen in het Haidan District is er ook volop groen en ruimte waar je tot rust kunt komen. Ben je in het Dincheng district, reserveer dan tickets voor de Beijing Opera. Onderga een visueel spektakel met een mix van zang, dans, acteren, mime en acrobatisch gevechten.

Lokale specialiteit
Misschien ken je al een paar Chinese gerechten, maar de kans is zeer groot dat ze lang niet zo lekker smaken als in Beijing. Dat geldt vooral voor de lokale specialiteit: pekingeend. Eten in Beijing hoeft helemaal niet duur te zijn. Eten van stalletjes op straat is een perfecte manier om de lokale gerechten te proeven. Probeer eens de Chinese pannenkoekjes, de Mutton hotpot of de geroosterde lamspiesjes. Theeliefhebbers kunnen in het Qianmen district aan theeproeverijen en theeceremonies deelnemen in een van de vele theehuizen.

Afdingen op porselein en authentieke sieraden
Winkelen is een favoriet tijdverdrijf van veel Chinezen. In Beijing zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Jong en trendy is Sanlitun Village: een winkelgebied middenin het uitgaansdistrict van Beijing. De Hong Qiao-markt in het Chongwen-district en de Xizhimen in Xicheng-district kun je eindeloos afstruinen voor koopjes, maar onderhandelen is er part of the deal. Tip: loop gerust weg als de prijs je niet bevalt.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *