Rondreis Cuba: de mooiste plekjes

Rondreis Cuba: de mooiste plekjes

Met een heerlijk klimaat, fantastische stranden, idyllische dorpjes en nostalgische bouwwerken is Cuba een land dat je moet beleven. Door de straten rijden roestige Amerikaanse auto’s en overal komen de zwoele klanken van salsamuziek en de zoete geur van sigaren je tegemoet. Het is hier op en top relaxen.

Als je echt wat wilt zien van het eiland en het op en top wilt proeven, dan boek je een rondreis Cuba. Je huurt ter plekke een auto en kachelt het eiland over of je reserveert een kant-en-klare rondreis via een reisorganisatie. Je gaat langs de tabaksvelden, Unknown-1koloniale steden, bananen- en suikerrietplantages met stops in typisch Cubaanse dorpjes. In een van de mooiste steden van het Caribisch gebied, Havana, geniet je van de oude kleurrijke gebouwen en de sfeervolle pleinen met muzikanten en je kunt een bezoek brengen aan het oude Spaanse fort, de sigarenfabriek, of je neemt een salsalesje. Zwaaien maar met die heupen!

Casa particular
Wat een ontzettend leuke Cubaanse ervaring is om in een casa particular te logeren. Dan logeer je thuis bij de Cubanen en ervaar je de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de bevolking. Uiteraard zijn er ook diverse hotels gevestigd in de oude koloniale gebouwen en in de badplaatsen aan het strand.

Paradijselijke stranden
Natuurlijk bezoek je ook de schilderachtige havenstad Cienfuegos. De stad is beroemd om de suiker, tabak en rum. Een ander mooi plaatsje om te stoppen is Trinidad. En vanuit daar rij je zo naar de paradijselijke stranden van Cayo Santa Maria of naar de beroemde badplaats Varadero.

Meer weten over Cuba? Kijk dan eens op:
verrereizentop10.nl
koningaap.nl
www.rondreis.nl

 

Fotocredits: myagic.wordpress.com

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *