Rondje Sicilië

Rondje Sicilië

Het Italiaanse Sicilië is een heerlijk eiland! Je kunt er terecht voor een schitterende rondreis door de overweldigende natuur, langs sfeervolle dorpjes en overblijfselen uit de Romeinse tijd. En de keuken is zo puur en lekker… Keer op keer!

De hoofdstad van het eiland is Palermo met kleurrijke markten, gezellige pleinen en groene parken. De bevolking is temperamentvol maar vriendelijk. Het is wel een drukke stad met veel toeterensicilie-08d verkeer. Heel anders zijn de kleine stadjes in het zuidoosten van Sicilië, het mooiste deel van het eiland. Hier liggen Noto, een barokstadje met mooie paleizen en gebouwen, Ragusa en Lentini. Het wat groter Syracuse is ook echte aanrader. Het oude centrum heeft sfeervolle kleine straatjes, pleinen en een mooie Dom.

Natuur
Het binnenland is bezaaid met olijfbomen, pistachebomen en citrusbomen en heeft tal van historische en culturele bezienswaardigheden. Het is dan ook absoluut aan te raden om het eiland te doorkruisen van bijvoorbeeld  Agrigento naar Palermo of het badplaatsje Cefalu. En onderweg vaak uitstappen en genieten van de rust, het uitzicht, de bloemetjes en de bijtjes.

Strand en zee
Selinunte-SicilieMet een kust van meer dan 1.000 km heeft het eiland uiteraard ook alles te bieden voor een vakantie vol zon, watersport, zwemmen en snorkelen. In het zuiden van het eiland strekken lange stranden zich uit tussen rotsige kliffen. Met een zeilboot kan je tijdens een vakantie op Sicilie langs de vele baaien varen en aanmeren  op een van de zandstranden.

De Etna
Een van de natuurlijke hoogtepunten van het eiland is de Etnavulkaan. De Etna is de grootste actieve vulkaan van Europa en is door de eeuwen heen vaak uitgebarsten, de laatste keer in 2001. De Etna beklimmen is niet zo zwaar, want de hellingen zijn nergens echt steil. Om naar de top te klimmen kun je, onder begeleiding, met een jeep tot op enkele honderden meters van de krater komen. Het laatste stuk moet je zelf klimmen. De wandelpaden voeren langs boomgaarden en beboste hellingen. Hier en daar ligt een hoopje eeuwige sneeuw. Dichter bij de top waan je jezelf in een buitenaardse omgeving met as en lava, stomende gaten en felgekleurde oranje en gele sulfaten en oxiden.

De eilanden
Bezoek tijdens je vakantie op Sicilie ook Pantelleria,  een eiland waar nog geen massatoerisme is. Het ligt tussen Sicilie en Tunesië. Ook de Eolische eilanden verdienen zeker een bezoek. Vanuit Paleruitzicht_op_lipari_vanaf_de_top_van_vulcanomo en Milazzo varen ferry’s op en neer naar de verschillende eilandjes: Vulcano, Salina, Lipari Stromboli, Filicudi, Alicudi en Panarea.

Er zijn diverse reisorganisaties die rondreizen aanbieden naar Sicilië. Fundadore is in elk geval een goede keus!

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *