Relaxen op lieflijk Samos

Relaxen op lieflijk Samos

De Griekse eilanden zijn in de zomer vaak erg warm, maar in het voor- en naseizoen is het op een eiland als Samos heerlijk! Dus als je de keuze hebt, wacht dan even tot de grootste hitte – en drukte – voorbij is.

Samos kenmerkt zich door witte zandstranden, schilderachtige dorpjes, pittoreske en gezellige vissershaventjes. Het eiland is mooi en groen, het klimaat mild. De bewoners van het eiland zijn enorm gastvrij en vriendelijk. De bekendste bewoner van het eiland ooit is de grote wiskundige Pythagoras die 2500 jaar geleden op Samos is geboren. Het eiland heeft voor elk wat wils: je kunt er heerlijk naar het strand, mooie wandelingen maken of cultuur snoepen; er zijn prachtige archeologische opgravingen in het antieke Heraion, waar volgens de legende de godin Hera zou zijn geboren.

Samos-stad
De hoofdstad van het eiland is Samos stad of Vathy. Het ligt in een mooie groene baai en heeft een gezellige haven en een centraal plein waar het gezellig is met restaurantjes en barretjes. Ten noordwesten van de stad liggen de stranden waar je lekker kunt zwemmen.

Pythagorion
Een ander leuk plaatsje is Pythagorion, aan de zuidoostkust van het eiland en vlakbij het vliegveld. Het stadje is tegen een heuvel gebouwd en heeft veel smalle steegjes en trappetjes die je naar boven voeren. Aan het eind van de middag varen de vissers het haventje binnen met heerlijke verse visjes die worden geserveerd in de vele restaurantjes aan de boulevard. Achter de boulevard ligt een klein strand, maar wat verder buiten het dorp liggen fijne zandstranden.

Agios Konstandinos
Dit kustplaatsje kent vele mooie huizen die in de lengte van de kust zijn gebouwd en op de hellingen van de  fraai begroeide heuvels. Agios Konstandinos is een verzorgd dorp met langs de boulevard vele restaurants en cafés. Leuk is het om een bezoek te brengen aan het traditionele dorp Manolates. Je zit dan in het bekende wijngebied van Samos. En rij je nog wat verder door, dan beland je in de prachtige groene bossen met veel stromend water en met op de achtergrond het geluid van zingende nachtegalen. Dit gebied heet dan ook de ‘Vallei van de nachtegalen’.

Meer informatie vind je op:
griekenland.net
degrieksegids.net

 

 

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *