Relaxen op Curaçao

Relaxen op Curaçao

Zin in een relaxte vakantie? Dan kom je zeker aan je trekken als je naar Curaçao gaat. Je kunt hier heerlijk chillen op een van de prachtige stranden en wil je een uitstapje maken dan is er ook genoeg te doen.

Curaçao staat vooral bekend als de zon, zee & strand bestemming. En dat is niet voor niets. Het eiland heeft verschillende prachtige stranden, maar er is meer te doen op het eiland.

Aloe Vera
Wil je weten hoe Aloe Vera groeit en waar het sap vandaan komt? Breng dan eens een bezoek aan de Aloe Vera plantage! Hier krijg je een rondleiding en uitgebreide uitleg over hoe het sap uit de plant gewonnen wordt en waar het allemaal goed voor is. Natuurlijk is er ook een winkel met allerlei Aloe Vera-producten, rechtstreeks van het land.

Klein Curaçaoimages-1
Boek een boottocht naar Klein Curaçao. Je vertrekt ’s ochtends vroeg met een grote catamaran richting het eiland, dat zo’n 25 kilometer van Curaçao ligt. Als je snel zeeziek bent, is het slim om vooraf een reispilletje nemen, want de vaart kan wat hobbelig zijn. Maar na een dik uur varen, kun je de hele dag heerlijk relaxen op het ongerepte, onbewoonde bounty-eiland of in zee waar je prachtig kunt snorkelen. De dag is verder helemaal verzorgd, inclusief eten. Als je op Curaçao bent,
mag je dit niet missen!

De Blue Room
Ook de blauwe kamer is er eentje die je niet mag missen. Deze prachtige grot, ook wel Mushroom forest Cave of the Blue Room genoemd kun je op twee manieren bereiken. Je kunt kiezen uit een wandeling van zo’n 25 minuten of met de watertaxi. Eenmaal aangekomen bij de grot moet je een meter of drie onderwater zwemmen om in de grot te komen. Je kunt dit het beste met een snorkel en flippers doen op het moment dat het water wat hoger staat, zodat je niet te vroeg naar boven komt. Je kunt je hoofd lelijk stoten tegen de rotsen. Eenmaal binnen zul je versteld staan van het prachtige blauwe licht in de grot. Dit wordt veroorzaakt door het zonlicht dat weerkaatst op het kraakheldere water.

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *