Pintxos eten in San Sebastián

Pintxos eten in San Sebastián

Zeg geen tapa tegen een pintxo! Pintxos zijn de trots van de Basken en vaak wat kunstiger en verfijnder dan de ‘gewone’ tapas. De lekkerste eet je in de culinaire hoofdstad van Spanje: San Sebastián.

De pintxo is vernoemd naar het stokje waaraan het hapje vaak wordt geregen. Meestal betaal je tussen de 2 en 4 euro voor een pintxo en de kwaliteit mag er zijn! Hier smelt de Iberico-ham op je tong en eet je de lekkerste foie gras, gegrilde paprika, gevulde kroketjes, verse visjes, bladerdeeghapjes en ga zo maar door. En voor slechts 1,50-2,00 drink je er een heerlijke wijn bij!

In San Sebastián veranderen de bars twee keer per dag in starestaurants met oogstrelende hapjes op de toog. Je kunt er terecht vanaf het middaguur en ’s avonds na negenen. Is het binnen te druk, dan ga je buiten staan met je bord en je glas. Je neemt wat je lekker vindt en bewaart de stokjes voor het afrekenen of zegt bij het afrekenen wat je hebt gegeten en gedronken.

Hier een aantal tips van pintxos bars die je moet proberen:

Bar Ganbara
De kwalitatief hoogstaande ingrediënten en een prachtige selectie van pintxos maken Ganbara tot een van de beste restaurants in het oude gedeelte van de stad. Om het compleet te maken, kies je een van de heerlijke Spaanse wijnen uit hun eigen wijnkelder.

Bar Tamboril
Zoek een mooi plekje op het terras aan het plein en geniet van de beste pintxos, de excentrieke Basken en de mooie omgeving. Op het plein werden vroeger stierenvechten gehouden, nu vinden er regelmatig dansoptredens plaats.

Gandarias Taberna
Echt een ouderwetse, traditionele pintxos bar. Geweldige wijnen voor weinig. Aanrader: de Tosta Jamon, Spaanse ham op stokbrood.

Vinoteca Bernardina
Perfecte plek voor een lunch of diner. Je kunt hier (staand) pintxos eten, maar er is ook een vaste kaart als je een rustig avondje wilt zitten. En je kunt hier voortreffelijke wijnen proeven.

Bar San Marcial
Een hele traditionele Baskische bar waar je de specialiteit van het huis moet proberen: ‘gavillas’. Dit zijn een soort kaasballetjes met ham en andere soorten vlees. En er is nog veel meer lekkers te proeven!

 

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *