Koffer inpakken als een pro!

Koffer inpakken als een pro!

Met manlief in de cabrio richting het zonnige zuiden. Hoe voorkom je ruzie over de stapel koffers? Met deze 10 tips kun je je setjes en beautyproducten netjes inpakken, alles in één koffer.

1. Begin op tijd met inpakken. Wat is op tijd? Nou, een paar uur van tevoren als een dolle inpakken wordt zeker geen succes. Je zult geheid reisitems vergeten. Begin daarom minstens twee dagen voor vertrek.

2. Maak op tijd een inpaklijst. Schrijf op wat je mee wilt nemen en begin alvast met inpakken. Streep door wat je hebt ingepakt. Weet je wat de meest vergeten items zijn?
• Opladers (telefoon, camera, iPad)
• Zonnebril
• Extra contactlenzen of een extra bril
• Wereldstekker
• Medicijnen (paracetamol, diarreeremmers)

3. Installeer ‘Packpoint’ op je smartphone of tablet. Packpoint is een soort persoonlijke assistent die je helpt herinneren aan spullen die je niet moet vergeten en zaken die je vooraf moet regelen. De app kijkt naar je bestemming en de lengte van je reis en komt daarna met een things-to-do-lijst. De app houdt er natuurlijk wel rekening mee dat je vrouw bent!

4. Vergeet je opladers niet. Het worden er steeds meer: smartphone, tablet, camera, laptop en e-reader. En elk device heeft net weer een ander stekkertje. Je oordopjes gaan waarschijnlijk ook mee. Rol alle snoeren netjes op en houd ze uit elkaar. Ben je trouwens een boekenwurm? Dan is een e-reader een must have. Dit elektronische boek is klein, licht en biedt ruimte aan al jouw favoriete boeken.

5. Nu het inpakken zelf. Ondergoed, bikini’s, sokken en sjaals leg je op de bodem van de koffer. Je jurkjes, rokjes en hemdjes rol je op. Raar maar waar! Het bespaart ruimte en levert geen kreukels op bij aankomst. Wat je ook kunt doen: leg je kleding zo plat mogelijk en leg kledingstuk op kledingstuk. Inderdaad, in laagjes.

6. Waar laat ik mijn toilettas? Pak deze tussen je kleren in. Maar nooit op de bodem van je koffer of bovenop je kleren. Heb je ook andere schoenen mee naast je hakken? Stop kwetsbare producten, zoals parfums, make-uppoeders, oogschaduw in sokjes en stop ze in je sneakers. De zolen geven extra bescherming. Neem geen grote verpakkingen mee. Koop kleine reisflesjes. Plak voor de zekerheid een stukje tape om de dopjes om te voorkomen dat de flesjes en tubes leeglopen. En weet dat in de meeste hotels de doucheproducten al voor je klaar staan.

7. Ringen, oorbellen, kettingen en andere sieraden? Doe niet alles bij elkaar, maar gebruik verschillende kleine doosjes of zakjes om je sieraden uit elkaar te houden.

8. Pak je schoenen in een plastic zak. Zo voorkom je dat ze afgeven aan je kleren. Neem meer plastic zakken mee: voor je gedragen ondergoed, bh’s en sokken. Zo houd je ‘schoon’ en ‘vuil’ uit elkaar. Vlak voor vertrek nog snel een duik in het zwembad? Je natte bikini stop je in een plastic zak.

9. ‘ Zware’ en/of volumineuze kledingitems, zoals een spijkerbroek, colbert of stevige wandelschoenen, trek je aan. Zo bespaar je ruimte en, ook niet geheel onbelangrijk, gewicht in je koffer!

10. Lukt het ondanks deze handige tips nog steeds niet om je koffer dicht te krijgen? Bekijk dan eens de volgende video’s. En je zult het ervaren: ook jij kunt inpakken als een pro: filmpje inpakken als een pro.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *