Paella eten in Valencia

Paella eten in Valencia

De lekkerste paella eet je toch in de stad waar dit gerecht van oorsprong vandaan komt: Valencia. Veel Valenciaanse families eten op zondagmiddag met z’n allen paella. Maar ook doordeweeks kun je overal in de stad tussen 2 en 5 uur terecht voor dit heerlijke rijstgerecht.

Het belangrijkste ingrediënt van paella is de rijst. In de omgeving van Valencia wordt veel paellarijst verbouwd op rijstvelden. De traditionele Paella Valenciana bevat ingrediënten als konijn, kip en soms slakken. Sommige restaurants bieden ook andere soorten paella’s aan, zoals met schaal en schelpdieren of een vegetarische met alleen groenten. Voor de lekkerste paella’s van de stad moet je hier zijn:

Restaurant La Ríua
Als je in het centrum van de stad goede paella wilt eten, dan is restaurant La Ríua een aanrader. Doe dit in de middag in plaats van tijdens het diner, want tijdens lunchtijd zit je tussen de locals zitten en in de avond tusen de toeristen. Het typisch Spaanse restaurant heeft meer dan vijftien verschillende soorten paella op de kaart staan. Probeer de authentieke paella! Daarnaast zijn er ook typisch lokale vlees- en visgerechten te bestellen. Het is hier vaak erg druk en daarom is het handig om van tevoren te reserveren.
Calle del Mar, 27

Restaurant La PepicaUnknown
De lekkerste paella eet je volgens locals bij La Pepica. Als je buiten op het terras wilt eten, dan moet je reserveren. Maar het interieur van dit restaurant is ook zeer de moeite waard, dus binnen zitten is geen straf. Afgezien van de paella, is La Pepica behoorlijk prijzig en daarom gaan veel locals er ook echt naartoe om deze typisch Valenciaanse maaltijd te eten. Proef de Paella de Valencia (met kip of konijn) of de andere traditionele seafood-variant. Als paella op de traditionele manier wordt bereid kan het wel drie kwartier duren voordat de paella klaar is om geserveerd te worden. Daarom is het handig om zo snel mogelijk de paella te bestellen. Neem een klein voorgerecht voor in de tussentijd.
Paseo de Neptuno 6-8

Restaurant Nou Raco443020b0f39b0d80a5d439ee5ee63481
Wat ook erg leuk is om paella te gaan eten in een van de dorpjes waar de paellarijst gekweekt wordt. Het beroemdste paelladorp is El Palmar. De kleine straatjes zijn bezaaid met restaurantjes waar de lekkerste paella gemaakt wordt van de rijst die direct van het land komt. Het dorp ligt aan het Albuferameer en de meeste restaurants bieden ook boottochten aan langs de rijstvelden. Zo’n tochtje kost maar € 4,- per persoon. Onderweg wordt er verteld over de rijstbouw en de vissen die in het meer gevangen worden. Wie aan het water wil genieten van de beste paella uit Valencia, is restaurant Nou Raco een aanrader. Vanuit het buitenterras kijk je over het meer van Alburera en het dakterras biedt een panoramisch uitzicht over de rijstvelden, het meer en de zee.
Carretera del Palmar, 21

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *