Oud & Nieuw vieren in Londen

Oud & Nieuw vieren in Londen

Oud en nieuw vieren in een ander land maakt deze avond extra bijzonder. In Londen bijvoorbeeld. Het vuurwerk is boven de hele stad te zien. En daarna is er tot in de kleine uurtjes vermaak in de stad.

Op Trafalgar Square verzamelen zich honderd duizenden mensen  om samen het nieuwe jaar in te luiden en het prachtige vuurwerk boven de Theems te mee te maken. Als de klok 12 keer heeft geslagen, schieten de eerste pijlen de lucht in. De London Eye is prachtig verlicht en geeft tijdens het vuurwerk een lichtshow.

Als je niet zo van de drukte houdt, dan kun je beter een ander plekje zoeken om het vuurwerk te aanschouwen. Vanaf de daken van hotels, restaurants en bars rond de Theems heb je fantastisch uitzicht op het vuurwerk. Deze plekken zijn natuurlijk al lang van tevoren gereserveerd voor genodigden en gasten dus je moet er op tijd bij zijn. Vaak moet je extra betalen om op het dakterras te mogen, ook al ben je gast. Ook zijn er verschillende boten die op oudejaarsnacht de Theems opvaren. Als je tijdig reserveert, kun je een vaart met etentje boeken, een dinner cruise op de Theems.

Na afloop van het vuurwerk verdwijnen de mensen in cafés, bars en discotheken om verder te feesten. Je moet van tevoren kaarten kopen, anders is de kans klein dat je ergens binnen komt.

Koninklijk banquet
Oud en nieuw vieren met een banquet, zoals dat vroeger ging? Vanaf 19.15 uur word je welkom geheten door Koning Henry VIII en zijn onderdanen. Geniet van een overheerlijk 5-gangendiner en tel onder het genot van een drankje de seconden naar middernacht af. Zodra het nieuwe jaar is ingeluid barst de disco los die tot in de kleine uurtje doorgaat.
Kaartjes voor kinderen voor het Medieval Banquet kosten £80.00 en voor volwassenen £110.00.
Adres: St Katherine’s Dock, London, E1W

Gemaskerd bal
Wanneer maak je nu een gemaskerd bal mee? Het kan met oud en nieuw in Crowne Plaza. Overal zie je gemaskerde feestgangers in kostuum. En aan het eind van de avond wordt er een prijs uitgereikt voor voor het mooiste en origineelste masker. De avond start met een welkomstdrankje rond 19.00 uur. Rond 20.00 uur kun je aan tafel voor een 3-gangengourmetdiner. Na het vuurwerk treden er diverse artiesten op en daarna barst de disco los.
Kaartjes voor dit gemaskerde zijn alleen voor volwassenen vanaf £75.00 beschikbaar.
Adres: Crowne Plaza London-Docklands, Royal Victoria Dock, Western Gateway, London E16 1AL

 

Bal van geheime agenten
Een spannende avond meemaken tijdens de Secret Agents Ball? In Kensington Close Hotel stikt het van de James Bonds en Columbo’s. Je kunt elke geheim agent zijn die je maar wilt. Waag een gokje in het casino of ontspan aan de bar met een lekkere Martini en kijk je ogen uit.
Kaarten vanaf £27.50. Adres: Kensington Close Hotel, Wrights La London W8 5SP

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *