Op vakantie naar Taiwan

Op vakantie naar Taiwan

Op vakantie naar Taiwan is weer eens iets heel anders. Waarschijnlijk is het ook niet direct in je opgekomen. Taiwan is dan ook als vakantieland relatief onbekend bij Europeanen maar daar zal wel snel verandering in komen. En dat is ook wel te begrijpen. Taiwan is rijk aan fascinerende tradities, adembenemende berglandschappen en hippe hostpots.

Het land biedt zoveel reismogelijkheden en wordt wat dat betreft ook echt onderschat. De Rough Guide en Lonely Planet zetten Taiwan beiden ook hoog in de Top 10 van beste reisbestemming in Azië. We geven je 5 goede redenen om Taiwan te bezoeken.

1. Reizen door Taiwan gaat probleemloos

Reizen door Taiwan is eenvoudig en een leuke manier om het land goed te leren kennen. Je kan er prima met de trein reizen. Op veel stations kan je met de Taiwan Tourist Shuttle, voordelig diverse bezienswaardigheden bezoeken. Ook is het mogelijk om van stad naar stad te reizen met de Intercity Buses. Dit zijn luxe bussen waarin je relaxt kan genieten van het landschap en ook nog eens op een leuke manier kennis kan maken met de vriendelijke lokale bevolking. Taiwan is een modern land dus er is dus op iedere plek wel een Wifi hotspot te vinden om te internetten en contact te houden met het thuisfront.

2. Taiwan is ideaal voor backpackers

Op vakantie naar Taiwan - foodThailand is dan misschien wel een backpackers paradise maar Taiwan kan ook zo op de bucket-list van de avontuurlijke backpacker. De majestueuze bergtoppen, glooiende hellingen en gevarieerde kustlijn maken het tot een perfecte bestemming voor een onvergetelijke reis.

Tel daarbij hippe surfspots als Donghe, de moderne hoofdstad Taipei en de nachtmarkten waar je voor weinig geld heel lekker kunt eten. Met name die in Keelung is beroemd. Taiwan neemt als kruispunt in het oosten een unieke positie in en is door de backpacker nog nauwelijks ontdekt.

3. Taiwan, het land van de festivals

In Taiwan zijn er volop festiviteiten. Vanaf half december beginnen de Taiwanezen al met de voorbereidingen op het Chinese Nieuwjaar. Dit is het grootste feest in Taiwan. Heel bekend is het romantische Lantaarn Festival. Dit festival wordt jaarlijks gehouden op de 15e dag van het nieuwe jaar in de Chinese kalender. Het is traditioneel het sluitstuk van alle nieuwjaarsfestiviteiten. Kenmerkend daarbij zijn de vele, prachtig vormgegeven lantaarns die verschillende thema’s hebben. Je krijgt hier een mooi beeld van de lokale cultuur. Tijdens het openingsfeest verzorgen beroemde nationale en internationale artiesten een schitterende show.

Later in het jaar zijn er onder andere nog de Drakenbootdag (in mei), het geestenfestival in juli en in september is er de dubbele negen-dag.

4. Het schitterende oostelijk Taiwan

Op vakantie naar Taiwan -East CoastDe East Coast National Scenic Area is een lange smalle strook die zich met een totale lengte van 170 kilometer en een gemiddelde breedte van minder dan 10 kilometer uitstrekt langs de kust van de Stille Oceaan. De bergen in dit gebied bestaan uit schalie en zandsteen en na duizenden jaren van erosie hebben de rotsen langs de kustlijn de meest wonderlijke vormen aangenomen; een spectaculair en indrukwekkend gezicht. Fietsliefhebbers mogen de East Coast Highway niet missen. Volgens kenners behoort deze tot de mooiste routes van heel Oost-Azië!

3. Fietsen in Taiwan

Op vakantie naar Taiwan - fietsen - Sun Moon LakeTaiwan is een populaire bestemming voor fietsers. Het eiland heeft meer dan 250 kilometer aan geasfalteerde fietsroutes variërend van pittige bergetappes tot ontspannen tochten langs bijvoorbeeld het serene Sun Moon Lake. Professionele fietsers trekken er ieder jaar in maart op uit voor deelname aan de ‘Tour de Taiwan’. In vijf dagen leggen de wielrenners een fenomenale route van ongeveer 630 kilometer af.

Op vakantie naar Taiwan - cycling festivalTijdens het ‘Taiwan Cycling Festival’ worden fietsers van over de hele wereld uitgedaagd tijdens de KOM Challenge. Deze 105 kilometer lange tocht start in Qixingtan op zeeniveau, voert onder andere door de spectaculaire Taroko Kloof en eindigt op de 3275 meter hoge top van de Wuling Pas. Voor degenen die het wat rustiger aan willen doen is de Formosa 900 de beste tocht. Met een team fiets je in 9 dagen 900 kilometer rond het eiland waarbij het tempo niet van belang is, maar het genieten voorop staat!

 

Het klimaat

Taiwan heeft een tropisch klimaat en in de bergen een steppeklimaat. De zomer loop van mei tot september. In deze tijd kan de temperatuur behoorlijk hoog oplopen. In combinatie met het regenseizoen dat van juni tot augustus loopt is dit niet de beste periode om Taiwan te bezoeken. De beste tijd voor een vakantie in Taiwan is de periode van oktober tot november. De temperaturen zijn dan het meest aangenaam hoewel er in oktober ook nog weleens tyfoons voorkomen.

Klimaattype: Tropisch Klimaat (Chinaklimaat)
Gem. temp. zomer (juli – september) 28°C
Gem. temp. winter (januari – maart) 16°C
Regenseizoen: juni tot augustus
Beste reistijd: oktober tot november

Op vakantie naar Taiwan is iets waar je niet direct als eerste aan denkt. Het is in elk geval een top bestemming voor iedereen die enigszins avontuurlijk is ingesteld en wel toe is aan iets nieuws, iets anders. Voor meer informatie kan je ook deze site van het Taiwanese toeristenbureau bezoeken.

 

Foto credits: Taiwan Tourism Bureau

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *