Op naar de sneeuw. Hoe laat vertrekken we?

Op naar de sneeuw. Hoe laat vertrekken we?

De reis naar de wintersport duurt vaak langer dan je denkt. Zo tussen de 8 en 10 uur ben je wel onderweg. Zeker als je in het hoogseizoen gaat vanwege de schoolvakanties, want dan is het extra druk. Wat is nu het beste moment om te vertrekken?

Meestal huur je een accommodatie van zaterdag tot zaterdag. Je kunt ervoor kiezen om te vertrekken zaterdagnacht, zaterdagochtend heel vroeg of juist wat later of al op vrijdag met een overnachting.

Met overnachting
Het meest relaxed is om de reis in twee delen te splitsen. Je vertrekt op vrijdag, rijdt het grootste deel en overnacht in een hotelletje in de buurt van de snelweg. De volgend ochtende rij je de laatste paar uur. Als het meezit, sta je begin van de middag uitgerust op de piste.

Rijden in de nacht
Sommige mensen vinden het heel fijn om ’s nachts te rijden als het lekker rustig is op de weg. De kinderen liggen op de achterbank te slapen, zonder gezeur. Het nadeel van ’s nachts rijden is dat op een gegeven moment de vermoeidheid toeslaat. Als je er goed tegen kunt dan moet je het doen, maar zodra je moe wordt, wordt het gevaarlijk. Het voordeel is natuurlijk wel de rust op de snelweg, je bent er eerder en je hoeft geen geld aan een hotel uit te geven.

’s Ochtends vroeg vertrekken
Vertrek je ’s ochtends om een uur of 5 dan is het ook nog lekker rustig op de weg. Met een beetje geluk slapen de kinderen slapen nog een deel van de reis en als het lekker vlot dan kun je misschien nog wel een afdaling pakken als je daar nog zin in hebt. Voordeel is dat je voor vertrek hebt geslapen en dus veel minder moe zult zijn.

In de loop van zaterdagochtend
Kan het ook op een ander relaxte manier? Ja, je kunt ook op zaterdag in de loop van de ochtend vertrekken als iedereen al een tijd onderweg is. Eerst even rustig ontbijten, ontspannen de auto inpakken en dan vertrekken. Waarom zo gehaast, het is toch vakantie? Die eerste afdalingen doe je lekker de volgende dag als je goed uitgerust bent. Een nadeel is dat je in het donker het skigebied in rijdt. Zolang het niet sneeuwt en de wegen schoon zijn, is dat geen probleem. Houd dus een paar dagen van tevoren de weersvoorspellingen in de gaten en laat dat meewegen in de keuze op welk moment je vertrekt.

Fotocredits: newslocker.com

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *