Ontdek Kopenhagen

Ontdek Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken is niet alleen de bakermat van het bekende Deense design wat je terugziet in de kledingwinkels, woonwinkels en musea. Het is er met de vele cafés, terrassen en kleurige huisjes ook heel gezellig. En hoewel de stad bekend staat als duur, kun je het ook best low budget houden.

In de 18de eeuw werd Kopenhagen bijna helemaal verwoest door een grote brand. En in 1807 schoten de Britten de stad nogmaals in brand. Daardoor heeft Kopenhagen nauwelijks een historische binnenstad met smalle straatjes. Gelukkig maken de mooie paleizen, musea, art galeries, het fraaie pretpark, de enorme winkelstraat en de gezellige buurten met de vele restaurantjes en barretjes alles meer dan goed.

Klein budget
Eenmaal aangekomen in Kopenhagen, huur je meteen een fiets. Fietsen is hier haast net zo gewoon als in Nederland en de fietspaden zijn breed en comfortabel. Bovendien verplaats je zo op een relatief goedkope manier en zie je ook nog eens hartstikke veel van de stad. Ben je toch niet zo van het fietsen of zit het weer niet mee, dan kun je ook de Copenhagen Card kopen. Je koopt hem voor 1 tot 4 dagen en gebruikt hem om mee te reizen, gratis toegang tot diverse musea en korting bij restaurants. Ook is Kopenhagen de stad bij uitstek om vintage te shoppen en Deens design voor een prikkie op de kop te slaan. In het zogenoemde hippiedorp christianaChristiana kun je leuk rondslenteren en goedkoop eten. Er zitten leuke kleine bakkerijtjes waar je voor weinig geld koffie en een gebakje kunt kopen.

Sightseeing
Een heel ander zicht op de stad krijg je vanaf het water. Je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden en krijgt allerlei leuke informatie over de stad en haar inwoners. Een van de leukste plekken is de haven, Nyhavn met de vrolijke gekleurde huisjes, restaurantjes en vele terrasjes. Een terrasje pakken is niet goedkoop, maar wel de manier om mensen en bootjes te kijken. En verder moet je maar een keuze maken uit de vele highlights die de stad te bieden heeft, zoals: de kleine zeemeermin dat wereldberoemd werd door het sprookje van Hans Cristian Andersan, Amalienborg Paleis waar de koninklijke familie woont, het Nationaal museum dat ook leuk is voor kinderen, het winkelhart Strøget en het bekendste pretpartk van Europa: Tivoli, waar je in de weekenden vaak ’s avonds in het park gratis concerten kunt bijwonen.

Lekkernijen
Je kunt de stad niet verlaten voordat je smørrebrød hebt gegeten. Dit is een echte Deense specialiteit die niet eens zo bijzonder is: brood met boter en wat lekkers erop. Bij Ida Davidsen kun je wel 177 verschillende soorten krijgen!
flødebolEn verder moet je jezelf trakteren op een flødebol. Dat ziet eruit als een negerzoen, maar dan anders en veel lekkerder. Bijvoorbeeld met caramel binnenin en hazelnoten bovenop, te koop bij Lagkagehuset.

 

 

Fotocredits: www.ladify.nl en Kleindeensgeluk.eu

Share This

2 comments

  1. Reizen2015

   Beste Caroline,

   Excuses voor het ontbreken van de bronvermelding. Bij deze alsnog toegevoegd. Het is overigens al een wat ouder artikel. Wij maken tegenwoordig voornamelijk gebruik van Pixabay of van foto’s uit bijbehorende persberichten.

   Nogmaals onze excuses!
   Met vriendelijke groeten,

   Planetfem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *