Ontdek de wijk Sant Andreu in Barcelona

Ontdek de wijk Sant Andreu in Barcelona

Voor wie al wat vaker in Barcelona is geweest en de belangrijkste ‘musts’ al gedaan heeft, is nog veel te ontdekken in de wijk Sant Andreu.

Sant Andreu is een groene wijk met veel gezellige smalle straatjes, waar nog nauwelijks een toerist te vinden is. Een authentieke buurt met een typisch Catalaanse sfeer. En er is ook genoeg te zien en te doen.

Gran_de_Sant_AndreuWil je lekker gaan winkelen en ben je op zoek naar typische Catalaanse winkeltjes? Dan zit je hier goed. Rondom de straat Carrer Gran de Sant Andreu vind je allerlei leuke boetiekjes en vintage winkeltjes. Op elke hoek duikt wel weer een leuk winkeltje op. Verder zitten er heel veel leuke restaurantjes waar je voor niet-toeristische prijzen heerlijk kunt eten of een kopje koffie kunt drinken. iglesia

 

De neo-gotische kerk Iglesia Sant Andreu de Palomar ligt aan Placa d’Orfilla, een charmant pleintje met bankjes in de schaduw van de bomen. Dit is, net als veel andere pleinen, de plek waar de locals elkaar ontmoeten om een beetje te flaneren, te kletsen en te relaxen.

Nog meer restaurants en een vismarkt vind je op de Plaza del Marcadal, een plein dat wordt omringd door gallerijen. Vroeger was het een handelsplein, nu wordt er slechts nog vis verhandeld. Ook op warme dagen is het hier aangenaam dankzij de gebouwen die om het plein staan. Verder zie je een muur vol graffiti waarop twee verschillende generaties worden afgebeeld. Je kunt je hier uren vermaken door de Catalanen te aanschouwen tijdens hun dagelijkse bezigheden.

parcHet Parc de la Trinitat is een perfecte plek voor een picknick of barbecue. Er staan picknicktafels in het park en er is altijd voldoende plek. In het park vind je ook het bijzondere beeld ‘Cavalls desbocats’: 15 paarden die over het gras galopperen.

 

Fotocredits: barcelona-home.com

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *