Namibië: Afrika voor beginners

Namibië: Afrika voor beginners

Namibië is een ideale bestemming voor avontuurlijke reizen met (iets oudere) kinderen. Het land biedt een ideale mix van prachtige natuur, cultuur en wildlife.

Namibië is een westers aandoend land dat in het niets lijkt op het Afrika dat we kennen van televisie. Daarom wordt het ook wel Afrika voor beginners genoemd. Een rondreis door Namibië geeft je de mogelijkheid kennis te maken met het leven in Namibië. Je kunt bijvoorbeeld verblijven op een guestfarm waar je tussen de Namibiërs leeft, inclusief het vee dat overal rondloopt. Je kunt mee op farmdrives, zodat je ook de wilde dieren kunt zien en de uitgestrektheid van het land ervaart.

Kindvriendelijk
De bezienswaardigheden zijn ook zeer de moeite waard voor kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wilde dieren spotten in een safaripark, rotstekeningen bekijken van de bosjesmannen, met een sandboard van een duin afroetsjen of een bezoek brengen aan een verlaten ‘spookstadje’. Dat in combinatie met een indrukwekkend en ruig landschap met enorme roodbruine zandduinen, prachtige rotsformaties en (woestijn)steppen met unieke flora en fauna. bij de diverse accommodaties zijn vaak goede voorzieningen voor kinderen om zich even lekker uit te leven. Er is voldoende speel en bij een groot deel van de campings en accommodaties is een zwembad.

Steden
In de steden zijn prima restaurants met internationale keukens. Ook de Duitse keuken is nog altijd populair (je kunt hier bijvoorbeeld wienerschnitzel met patat of ‘Schwarzwaldertorte mit Sahne’ krijgen). Je kunt de kinderen dus gerust mee uit eten nemen. In de grote steden zijn ook luxe, grote supermarkten waar ze werkelijk alles verkopen. In kleine plaatsjes (soms bestaand uit slechts een huis en een benzinestation) zijn dagelijkse benodigdheden, hout/houtskool (voor de braai), drank en ijsjes verkrijgbaar.

Praktische info
De officiële taal in Namibië is Engels. Daarnaast wordt er veelvuldig Duits en Afrikaans gesproken. Taalproblemen zul je dus niet tegenkomen. Als je er naartoe vliegt heb je geen last van een jetlag, het tijdverschil met Nederland is in de zomer slechts 1 uur en in de winter 2 uur.

Onze zomer is de beste tijd om Namibië te bezoeken. In Namibië is het dan elke dag mooi weer, met aangename temperaturen overdag (’s nachts kan het behoorlijk afkoelen). Elke dag zon en een strakblauwe lucht. Omdat er in het droge seizoen minder water in de wildparken is, zijn er veel dieren te zien bij de waterplassen.

Check de laatste informatie over Namibië en neem het reisadvies van de overheid ter harte.

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *