Markten in Londen afstruinen

Markten in Londen afstruinen

Londen heeft ontelbaar veel markten die je een kijkje geven in de multiculturele, culinaire en artistieke diversiteit die de stad te bieden heeft. We lichten er drie uit.

De markten Spitalfields, Sunday Up en Brick Lane in East London zijn de places to be, terwijl de markten op Portobello Road en Covent Garden nog altijd ouderwets gezellig zijn. En dan de overheerlijke delicatessen op Borough Market en de rebelse mode op Camden Market, de markten in Londen mag je niet missen.

sunday_up_marketoverheadDe Sunday Up Market is een absolute aanrader. Deze zondagmarkt vindt plaats in de Old Truman Brewery. Je vindt er zo’n 150 stalletjes verdeeld over verschillende verdiepingen. Je kunt hier werkelijk voor alles terecht. Van antieke meubeltjes tot kunst en van handgemaakte sieraden tot vernieuwende mode van jonge ontwerpers. Ook de foodcorner aan de noordzijde van het gebouw mag je niet missen. Maak hier maar eens een keuze uit de vele exotische gerechtjes als Marokkaanse stoofjes, Spaanse paella’s en empanadas, handgerolde sushi, Japanse hartige pannenkoeken, Indiaas streetfood, Thaise gerechten en zelfs Caribische specialiteiten.

246ddcde8b447132c34ab9cc2b26cd2aDe Camden Market is deels overdekt en bestaat uit zes aangrenzende markten: de Camden Lock Market (deels overdekt met kunst en handgemaakte producten), de Stables Market (de grootste markt met vooral kleding en meubilair), de Camden Canal Market (een openluchtmarkt aan het water met kleding), de Buck Street Market (ook veel kleding), de Electric Ballroom (overdekt en alleen in het weekend open) en Inverness Street met verschillende voedselkraampjes. Camden Market is dagelijks geopend, maar in het weekend is het het leukst, omdat dan alle kramen open zijn. De markt is enorm druk dus stel je in op slenteren en struinen. Verder kijk je hier je ogen uit, want veel marktkooplui maken een enorme show van de verkoop van hun waar.

marktBorough Market is een begrip in Londen. Ooit begonnen als kleine groeten- en fruitmarkt en uitgegroeid tot Londens populairste biologische markt. De overdekte markt ligt net ten zuiden van London Bridge waar je voor de meest uiteenlopend delicatessen terecht kunt. Van Spaanse kazen tot Indiase curry en van lokale foie gras tot Zwitserse raclette, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het hier! Oorspronkelijk had Borough Market een lokaal karakter, maar nu bezoeken voornamelijk toeristen de markt op zaterdag. Je kunt daarom het beste ’s ochtends vroeg gaan. Sinds 2010 is er ook op donderdag markt, maar dan met minder kramen. Rondom de markt zijn veel leuke eettentjes gekomen, waardoor het ook na sluitingstijd van de markt nog levendig en gezellig is.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *