Makkelijk geld besparen tijdens je stedentrip

Makkelijk geld besparen tijdens je stedentrip

Ga je een stedentrip maken, dan heb je natuurlijk geen zin om te beknibbelen op een paar centen. Toch kun je op een eenvoudige manier geld bewaren voor iets echt leuks.

Vaak als je in het buitenland bent met vakantie of een stad bezoekt tijdens een stedentrip, maakt het allemaal niet zoveel uit hoeveel iets kost. Je geeft je geld 10 keer makkelijke uit als je in een ander land en in een andere sfeer bent. Toch is het heel makkelijk om sommige dingen te laten. Daarmee spaar je ongemerkt veel geld uit dat je dan kunt besteden aan iets wat het echt waard is.

Geen hotel, maar een charmante herberg of appartementje
Een goed hotel vinden in het centrum van de stad voor een betaalbare prijs is vaak zoeken naar een speld in een hooiberg. Toch jammer om uit te wijken naar een betaalbaar hotel in een buitenwijk, want dan zit je ver weg van waar je moet zijn. Gelukkig zijn er genoeg goedkope en leuke alternatieven. Herbergen, hostels en chambre d’hôtes bieden vaak verrassend veel stijl en comfort voor een lagere prijs. Daarnaast kun je tegenwoordig heel makkelijk aan een gemeubileerd appartement voor toeristen komen. Dan heb je bovendien  een keukentje tot je beschikking, zodat je niet elke dag buiten de deur hoeft te eten.

Neem overdag geen taxi
Het lijkt zo makkelijk, even snel een taxi pakken die je in no time naar de gewenste plek brengt. Hoef jij niet ingewikkeld te doen met kaarten en metroplattegronden. Maar dat valt in de praktijk vies tegen. Overdag is het altijd enorm druk in steden als Parijs, Barcelona of Rome. En de meter tikt door terwijl jij vaststaat in een kilometers lange file van auto’s. Pak daarom voor lange afstanden de metro en als het maar een klein stukje is, dan ga je lekker lopen. Dan zie je bovendien het meeste van de stad en hectische verkeerssituaties blijven je bespaard.

Geen à la carte maar het menu
Als je ’s middags of ’s avonds uit eten gaat in een restaurant kun je het beste kiezen voor een menu. Vaak ben je dan veel goedkoper uit dan met een eigen selectie van de menukaart. En je eet minstens zo lekker. Dat geldt alleen niet voor het toeristenmenu. Dit is gebaseerd op het idee dat toeristen niet houden van de plaatselijke keuken. Beter nog om restaurants die een toeristenmenu aanbieden sowieso over te slaan!

Fotocredits: travelvalley.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *