Maak kennis met winters Lapland

Maak kennis met winters Lapland

Altijd al een keer een reis naar Lapland willen maken? Lapland is een steeds populairdere winterbestemming aan het worden en dat is niet voor niets! Het is een prachtig land in de zomer én in de winter!

Leuk om te weten dat Lapland het enige land is dat eigenlijk geen land is. Lapland is meer een gebied ter hoogte van de Noordpoolcirkel dat zich uitstrekt over voornamelijk Finland, Zweden en een stukje Rusland. De bewoners van Lapland zijn hele vriendelijke mensen die enorm trots zijn op hun afkomst. Ze zijn gastvrij, open en leven met veel respect voor de natuur. Veel mensen halen minstens de helft van hun levensbehoefte direct uit het dichtstbijzijnde bos en rivier.

Wollen muts
De meeste sneeuw valt in december en januari. De bomen zijn dan bedekt met een dikke laag en de takken hangen naar beneden door het gewicht. Van december tot en met februari ligt de temperatuur tussen de 0 °C tot -35 °C. Februari is over het algemeen de koudste maand met temperaturen tot -30 °C. Laat je daar niet door afschrikken: met een wollen muts en thermo-ondergoed aan kun je ook als het zo koud is in Lapland zijn. In december en januari is het wel langer donker en daardoor dus ook een stuk kouder. Wie het noorderlicht wil zien, moet juist in deze donkere tijd naar het noorden afreizen. In februari, maart en april ligt er nog volop sneeuw, maar valt er vaak niet veel meer bij.

Genieten van de sneeuw
Als je huskysledetochten of sneeuwscootertochten wilt maken, kun je het beste in de late winter, eind februari tot half mei, afreizen naar Lapland. De dagen worden dan langer, de zon komt steeds verder boven de horizon uit en de temperatuur is overdag aangenaam in de zon. Ook kun je een prachtige sneeuwschoenwandeling maken door het National Park. Als je wilt gaan skien, dan is Pyhä een mooi gebied. Het is een middelgroot skigebied zo’n 120 km boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als een van de beste van Finland. De pistes zijn heel erg gevarieerd en er zijn ook goede off-piste mogelijkheden. Vanwege het direct aangrenzende Pyhä-Luosto National Park is het skigebied vooral heel natuurlijk ingesteld. Je zult hier dan ook geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa’s aantreffen, maar gezellige boomstamhutten en vriendelijke bevolking. De hutten zijn vaak voorzien van moderne faciliteiten en hebben een eigen sauna en open haard.

Meer informatie
naturescanner.nl
lapland.nl
visitlapland.nl

Share This

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *