Leuke lunchadresjes in Madrid

Leuke lunchadresjes in Madrid

Ga je een lang weekend naar Madrid? Doe dan als de Madrilenen en ga lekker uitgebreid lunchen tussen de middag. In Madrid is dat om 14.00 uur.

Voor de Madrilenen, en de meeste Spanjaarden, is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. De lunch begint om 14.00 uur en daar wordt uitgebreid de tijd voor genomen.

Bij elk restaurant in Madrid kun je terecht voor een ‘menu del día’, een relatief goedkoop lunchmenu, bestaande uit drie gangen en een glas wijn. Maar iets anders bestellen van de kaart is natuurlijk ook een optie. Vijf restauranttips om lekker te lunchen.

Taberneros is een wijnbar waar ook lekker kunt eten. Er zijn verschillende gerechten waar je uit kunt kiezen. De Spaanse keuken voert de boventoon, hier en daar afgewisseld met wat fusion. Laat je leiden door de wijnkaart en bestel daar een lekker Spaans gerecht bij of wat grote porties tapas (raciones).

Restaurant Taberneros
Calle Santiago, 9
Madrid

El Nueve is een typisch Spaans buurtrestaurantje met betegelde muren waar van alles en nog wat aanschuift aan de kleine tafeltjes of aan de bar om te lunchen: buurtbewoners, werklui, zakenlui en een verdwaalde toerist. De menukaart is klein maar fijn. De gerechten zijn huisgemaakt en het menu hangt af van wat er die ochtend op de markt is ingekocht. Je kunt kiezen uit een dagmenu of de specialiteit van de dag (iedere dag van de week een ander typisch Spaans gerecht). Van de kaart eten kan ook: traditionele Spaanse gerechten, zoals met tonijn gevulde paprika´s, gestoofde artisjokken of in de inkt gekookte calamares met rijst.

Restaurant El Nueve
Calle Santa Teresa, 9
Madrid

La Vaqueria Suiza is een hip tentje met een goede mix van trendy klanten en buurtbewoners. Je kunt er vanaf het ontbijt terecht, maar tijdens de lunch en ´s avonds wordt het er pas echt druk. Op de kaart staan salades, pastagerechten, crèpes en verschillende hoofdgerechten. De specialiteit is carpaccio met rucula en Parmezaanse kaas. Verder kun je kiezen voor de dagschotel. De dessertkaart mag er ook zijn en als je lekker wilt blijven zitten dan kun je ’s avonds ook terecht voor een heerlijke cocktail.

Café Lounge La Vaqueria
C/ Blanca de Navarra, 8
Madrid

Bazaar is al jaren een heel populair restaurant in Chueca. Dat heeft zeker ook te maken met de prijzen, want die zijn namelijk zeer redelijk. Je eet voor weinig geld lekkere dingen uit de mediterrane keuken met een twist, zoals gegrilde steaks met Thaise noodles. Als het vol zit, word je op een wachtlijst gezet. Op tijd binnen zijn dus.

Restaurant Bazaar
Calle Libertad, 21
Madrid

Bij el Rey de Tallarines, de koning van de noodles eet je natuurlijk noodles. En dan ook nog de lekkerste van Madrid! Dit is geen hip of sjiek restaurant, want je zit gewoon op plastic stoeltjes en het interieur is zeer eenvoudige te noemen. Maar je komt om lekker te eten, nietwaar? En dan zit je hier goed. Je bent ter plekke getuige van hoe de noodles gemaakt worden en even later liggen ze op je bord. Je kunt kiezen uit verschillende noodlegerechten met vlees, vis of vega en ook andere Chinese gerechten. Een bord noodles eet je al vanaf 6 euro.

Rey de Tallarines
C/ San Bernardino, 2
Madrid

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *