Leuke dingen doen met de kids

Leuke dingen doen met de kids

De zomervakantie is weer voorbij en dat betekent ook dat de kinderen weer naar school gaan. Even een weekje weg met de kids zit er dus niet meer in. Maar leuke dingen doen hoeft niet alleen in de vakantie te gebeuren. Er zijn bijvoorbeeld genoeg plekken waar je naartoe kunt gaan tijdens het weekend. Kleine daagjes uit zijn ook mooie momenten die zowel jullie als de kinderen zullen onthouden.

Maar welke plekken kun je dan zomaar één dagje bezoeken? Of één middagje?

1. Drievliet

De meeste pretparken zijn gigantisch, daar heb je zeker wel een hele dag voor nodig. Drievliet is een park wat specifiek gericht is op kinderen. Er zit vrij weinig tussen voor volwassenen.

Door deze specialisatie is het park ook niet zo heel erg groot. In principe kan je er met een middagje al doorheen zijn als de rijen niet te lang zijn. Het is dus wel belangrijk om te kijken of dit een drukke periode is als je niet ’s ochtends vroeg al bij de entree wilt staan.

2. Dolfinarium

Veel kinderen vinden het geweldig om eens een dagje naar het Dolfinarium te gaan. Een dierentuin is natuurlijk ook leuk, maar dit is toch anders. In een dierentuin zie je vrijwel nooit dolfijnen en andere zeedieren zwemmen.

De echte bofkonten krijgen zelfs de kans om met een dolfijn te zwemmen. Een spectaculaire show bekijken waar de dolfijnen hun best doen om een mooie prestatie te leveren is natuurlijk ook onmisbaar. Als afsluiter kun je zelfs meehelpen met de dolfijnen of zeeleeuwen eten geven. Check wel even of dat op de dag van het bezoek gedaan wordt voor het publiek.

3. Linneaushof

Als ouder weet je waarschijnlijk zelf al hoe fijn het is als je kinderen ’s avonds gewoon rustig en uitgeteld naar bed gaan. Maar dit gebeurt natuurlijk niet vanzelf.

Het wil wel eens helpen om de kinderen lekker uit te putten, en dat kan prima bij het Linneaushof! Ze kunnen heel de dag klimmen, klauteren, rennen, springen, vliegen, zwemmen en nog veel meer. Let wel dat het grootste gedeelte van dit park niet bedekt is, het moet dus wel lekker weer zijn. Ook zijn sommige speeltoestellen niet geschikt om als volwassene mee te gaan met je kind. Het is al vaker voorgekomen dat er een volwassene vast is komen te zitten in de toestellen.

4. Kasteel de Haar

De kinderen hebben al heel veel kastelen gezien in sprookjesboeken en films, maar om het in het echt te zien is toch anders. Kastelen spreken altijd tot de verbeelding van kinderen door de manier waarop ze gebruikt worden in verhalen en hoe ze eruit zien.

Ze hebben iets magisch. Hoe stoer zou het zijn als jouw kind een kasteel van dichtbij kan bekijken? En kan zien hoe het zou zijn om in een kasteel te wonen? Niet alleen houden ze er een super leuke dag aan over met mogelijke koninklijke souvenirs, ze kunnen er ook een hoop van leren. Het gaat natuurlijk ook een beetje om een stukje geschiedenis.

Share This

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *