Skiën in familie- en kindvriendelijk Karinthië

Skiën in familie- en kindvriendelijk Karinthië

Perfecte pistes, prachtige langlaufloipes, veel zonuren, een ‘gemütliche’ apres-ski. Een wintervakantie in het familie- en kindvriendelijke Karinthië heeft het allemaal.

Karinthië is het meest zuidelijke kanton van Oostenrijk en heeft in de winter de meeste zonuren van Oostenrijk. Het landschap in Karinthië is gevarieerd met hoge bergtoppen en lage vlaktes met grote meren. Zo wordt er jaarlijks de alternatieve Elfstedentocht op de Weissenses geschaatst. De bevolking is vriendelijk en de sfeer gemoedelijk. Zoveel voordelen en toch komen er niet veel Nederlanders. De reden? Het is even verder rijden dan de bekende skigebieden. Wie de moeite neemt, wordt beloond. Steeds meer Nederlanders weten de weg naar ‘Kärnten’ te vinden. Met de auto, maar steeds vaker ook met het vliegtuig en de trein.

Type bergen
De skigebieden zijn in Karinthië niet groot, maar de pistes zijn er breed en uitstekend geprepareerd. Hoe dat komt? De bergen in Karinthië zijn van een ander type berg dan in de rest van Oostenrijk. De Nockbergen van Karinthië zijn wat vlakker en minder steil, waardoor je prachtige brede pistes kunt maken. Hoewel de bergen er niet bijzonder hoog zijn, is het gebied behoorlijk sneeuwzeker. Laat de sneeuw op zich wachten, dan zijn er nog de sneeuwkanonnen. Bekende gebieden zijn onder meer de Mollltaler Gletsjers bij Flattach, Bad Kleinkirchheim, Nassfeld-Harmagor, Großglockner / Heiligenblut en Weissensee.oostenrijk-karinthie-karinthië-weissensee-winter-11-oostenrijk_weissensee_55924507s_jpg

Kinderen zijn belangrijk
In Karinthië richten ze zich echt op het gezin. Waarom? Als de kinderen het leuk hebben, dan hebben de ouders het ook naar hun zin. Simpel. Het overgrote deel van de vakantieverblijven ligt direct op de berg en bij de meeste daarvan ski je zo de piste op. Handig met kleine kinderen. Op de kleintjes letten? Voor de prijsbewuste skiër is het concept van de FamilienEuro aantrekkelijk. Als ouder hoef je maar 1 euro per dag te betalen voor de skipas van je kleine oogappel.

Bad Kleinkirchheim
Een van de pareltjes van Karinthië is Bad Kleinkrichheim. Het ligt in het hart van het ‘Nockberge’-park. De hoogte varieert van ongeever 1000 meter tot 2065 meter. Bad Kleinkirchheim bestaat uit meerdere kleine dorpjes waarvan St. Oswald en Kleinkirchheim de belangrijkste zijn. Het is de thuishaven van de bekende oud-skiër Franz Klammer, tweevoudig Olympisch Kampioen op de Winterspelen van Innsbruck. Ben je fan van Franz Klammer en je bent ook nog een vroege vogel? Dan kun je ’s ochtends vroeg met hem op de net gepreparareede pistes skieen. Ga naar de website van de lokale VVV voor meer informatie.

Heilzame bronnen
‘Bad’ slaat trouwens op de minerale warmwaterbronnen die heilzaam werken bij onder meer reumatische klachten. Kleinkirchheim heeft een mooi kuuroord dat is aangelegd bij een van de warmwaterbronnen in het gebied. Vanuit het kuuroord heb je een fraai uitzicht op de skipistes. Het gebied is niet goedkoop maar wel rustig en ook van alle gemakken voorzien. Met zijn totale lengte 103 kilometer aan pistes, waarvan 18 kilometer blauw, 77 kilometer rood en 8 kilometer zwart, is het een ideaal gebied om als gezin met kleinere kinderen te skiën.

Accommodatie
Verschillende reisorganisaties, waaronder Tui, bieden pakketten aan. Alleen (groeps)accomodatie nodig? Kijk dan eens op de site van Landal. Voorkeur voor een kleinschalig en goed verzorgd appartementcomplex direct aan de piste met een vriendelijk en behulpzaam gastgezin? Kijk dan op oswaldeck.at.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *