Kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer

Hebben jouw kinderen nog nooit een koe van dichtbij gezien? En denken ze dat eieren uit de fabriek komen? Dan is kamperen bij de boer een leuke en leerzame ervaring voor ze.

Kamperen bij de boer is al een aantal jaren heel erg populair en telt al meer dan 9 miljoen overnachtingen per jaar. Dat is ook niet zo gek, want het is hartstikke leuk voor kinderen en vaak een stuk goedkoper dan een ‘gewone’ camping. Niet alleen voor gezinnen met kinderen is dit een leuke ervaring, ook veel 50-plussers genieten van de rust en de ruimte op de boerderij. En veel boeren geven de gelegenheid om het boerenbedrijf van dichtbij mee te maken. Zo mogen kinderen meehelpen bij het melken van de koeien, eieren rapen, fruit oogsten, pony’s borstelen, een rondje meerijden op de tracker, of lammetjes een flesje geven. Op deze manier maken kinderen kennis met het leven op en rond de boerderij.

Goedkoper
Op een boerderijcamping heeft de boer een deel van zijn land of het erf ingericht als camping. Er zijn vaak eenkamperen-bij-de-boer beperkt aantal plaatsen en wat minder faciliteiten dan op een grotere camping. Vaak is er bijvoorbeeld geen zwembad, broodservice, wasmachines of restaurant. Meestal zijn er wel voldoende speelattributen, als een trampoline, skelters, wip-wap en schommels. Doordat de meeste boerencampings wat eenvoudiger zijn, betaal je ook minder voor het verblijf.

Logeren op het platteland
Kamperen bij de boer kan vaak door je eigen tent, vouwwagen of caravan mee te nemen. Maar er zijn ook boeren bedrijven waar je een stacaravan, een ingerichte tent of een tot appartement verbouwde hooizolder kunt huren. Iedereen kan op eigen wijze kennismaken met het leven op de boerderij op het vrije platteland.

Websites voor meer info
www.hooiberghutten.nl
www.boerderij-campings.nl
www.kamperenbijdeboer.net
www.svr.nl

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *