Het is lentetijd in Londen

Het is lentetijd in Londen

De bekende Kerstmarkten en vele lichtjes van een Engelse Kerst liggen alweer ver achter ons, maar ook Pasen is groot aan de andere kant van de plas. Waar het paasweekend in Nederland nog wel eens gezien wordt als een lekker lang lui weekend, is Easter in Engeland meer dan een dag uit. Het is een opmerkelijke feestdag die de lente inluidt.

Eens kijken hoe Pasen en de lentetijd er in Engeland uitzien? Neem dan deze lente de P&O ferry vanuit Calais naar Dover en in negentig minuten ben je aan de Engelse kust en rijd je richting Londen.

101 things

Veel hotels bieden in de paasperiode speciale deals aan met leuke aanbiedingen. Heb je de highlights van de Britse hoofdstad al eens gezien, scroll dan door deze lijst met 101 things to do in London voor inspiratie. Hier krijg je tips die gaan van goede restaurants tot aan comedy nights en van kleine musea tot de beste boekhandels van de stad. Londen verveelt nooit!

Het is lentetijd in Londen - reizen.planetfem.comFairs en markt

Net als de Engelsen een dag eropuit trekken kan bijvoorbeeld door een echte Engelse fair te bezoeken in het Londense River Lee Country Park. Hier zie je de Britse gekte voor honden (met shows en races) en heb je stands met art en craft en veel lekker eten.

Meer een stadse beleving krijg je bij de hippe Cabbages & Frocks Market, met wederom stands met goed eten. Hier doe je ook fashion-inspiratie op met retro en vintagekleding van onafhankelijke designers en kledingmakers.

Boatrace cambrigde boat race

In het zuidwesten van Londen wordt sinds 1829 op Paaszondag de lente ingezet met de traditionele boatrace tussen de universiteitssteden Cambridge en Oxford. De roeiwedstrijd is een tocht op de River Thames en duurt zo’n zestien tot achttien minuten. Het record staat met 16.19 op naam van Cambridge University. Wie wint dit jaar? De boatrace is een groots event en een onvergetelijk dagje uit.

Het is lentetijd in Londen - reizen.planetfem.comTheater

In Londen vinden tijdens de paasperiode enkele erg verschillende, maar typische voorstellingen plaats. Op Goede Vrijdag bijvoorbeeld wordt op het bekende Trafalgar Square de Passion of Jesus uitgevoerd. De Engelse hoofdstad heeft een lange theatergeschiedenis. In het Theatre Royal, dat gebouwd werd in 1663, kun je bijvoorbeeld terecht voor een mooie voorstelling van Sjakie en de Chocoladefabriek — want bij Pasen hoort chocolade! Vergeet dus ook zeker niet op zoek te gaan naar één van deze chocoladeshops met smaken die je nog niet eerder geproefd hebt, want uiteraard doen ook de Engelsen aan eieren zoeken en veel chocolade bij de English tea.

Meer eten? Op zondagmiddag verwennen de Engelsen zichzelf graag met een echte Sunday roast. Hier vind je een lijst met genoeg tips voor de beste plekken in Soho of Covent Garden voor een lunch op (paas)zondag.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met P&O Ferries.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *