Is een cruise maken iets voor mij?

Is een cruise maken iets voor mij?

Van mini-cruise tot wereldcruise, van goedkoop tot superdeluxe, van riviercruise tot een cruise naar de poolgebieden, het is allemaal mogelijk. En er zijn cruises voor ouderen, jongeren en voor gezinnen met kinderen.

Dat cruises alleen iets zouden zijn voor senioren is allang niet meer zo. Tegenwoordig zijn er cruises voor alle leeftijden en inkomensklassen. De keuze van wat voor soort cruise je wilt maken is haast onbeperkt. Je kunt naar de kou in de Poolgebieden, of juist naar de warmte van het Caribisch gebied en als je ook wat cultuur wilt meepikken dan maak je een Europese cruise.

Rondreizen
Het leuke is dat je aan het rondreizen bent zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. Je hotelkamer reist met je mee dus kun je je kleding gewoon in de kast laten hangen. Ook voor het eten wordt gezorgd. Er is een heerlijk ontbijtbuffet, lunches, koffie en thee met zoete en hartige snacks, diners en soms middernachtbuffetten. Als je ’s ochtends vroeg ergens aanmeert, ga je na het ontbijt van boord om de stad te verkennen. ’s avonds wordt je vermaakt met onder meer shows, theater en live muziek. Alles is in de prijs inbegrepen. En de volgende dag of twee dagen later ben je weer in een heel ander land waar je de sfeer van kunt proeven. Voor kinderen is er een entertainmentteam aan boord, zodat de ouders ook even rustig iets voor zichzelf kunnen doen.

Aanbiedingen
Verder zijn er grote en wat kleinere cruiseschepen. De grote schepen kunnen wel 2000 passagiers herbergen. Dat lijkt massaal, maar als je op zoek bent naar een rustig plekje, dan vind je dat. Het schip is zo groot! Aan boord zijn vaak meerdere restaurants, zwembaden, een bioscoop, een bar, theater, casino, kapsalon en winkeltjes. Aangezien cruisen steeds populairder wordt, worden de schepen ook steeds groter. Helaas gaan de  prijzen daardoor ook omhoog. Toch zijn er vaak wel leuke aanbiedingen te vinden. Voor veel jonge ouders is het ook leuk om te weten dat kinderen tot een bepaalde leeftijd gratis mee kunnen als ze bij hun ouders in de hut slapen.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *