Indiase cultuur in de Belgische Ardennen

Indiase cultuur in de Belgische Ardennen

Zit een reis naar India er niet in, maar wil je toch wat van de Indiase cultuur proeven? Bezoek dan het wonderlijke kasteel van Petite Somme bij het plaatsje Durbuy.

In het hart van de Belgische Ardennen ligt het ‘Indiase’ kasteel van Petite Somme dat helemaal is gerestaureerd door een Indiase spirituele leefgemeenschap, Radhadesh. Het kasteel is getransformeerd tot een ware spirituele oase je kunt onderdompelen in de kleurrijke cultuur en de Indiase tradities. Het kasteel is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Ardennen en elke dag open voor bezoekers.

Rondleiding voor bezoekers
Dagelijks zijn er rondleidingen die één tot anderhalf uur duren. Tijdens de rondleiding krijg je een multimediashow te zien met uitleg over de geschiedenis van het kasteel en de bewoners; je brengt een bezoek aan de prachtige tempelkamer, met uitleg over het dagelijks leven en gebruiken; er is een expositie over Srila Prabhupada, die de traditie naar het Westen bracht; er wordt een traditionele Indiase dansvoorstelling opgevoerd en vanaf de kasteeltoren kun je genieten van een prachtig uitzicht over het groene landschap. De rondleiding eindigt met een bezoek aan de ambachtelijke bakkerij, waar je een traktatie krijgt. Voor meer culturele onderdompeling kun je terecht in Mosa: het museum van Heilige Kunsten. Hier kun je genieten van de diverse Indiase kunsttradities, evenals moderne fotoexposities.

Indiase spulletjes
Als je houdt van Indiase souvenirs, dan is een bezoek aan de winkel een must. In de boetiek vind je originele Indische producten, zoals de traditionele kledij die de bewoners dragen, maar ook jurken, sjaals, een aantal traditionele muziekinstrumenten, waaiers, wierook en andere artikelen, die rechtstreeks uit India wordt geïmporteerd.

Overnachten
Als je een paar nachtjes wilt blijven, dan kun gebruikmaken van het prachtige gasthuis. Het gastenhuis is een uitstekende basis voor spirituele retraites, yogaweekenden, seminars en bijeenkomsten. Het gastenhuis ligt op het domein van Radhadesh in de schilderachtige omgeving van de Belgische Ardennen. Er wordt comfortabele accommodatie geboden, een volledig uitgeruste conferentiezaal en goede verzorgde service.

Overige faciliteiten
Het kasteel biedt nog meer faciliteiten, zoals een vegetarisch restaurant en cafetaria, een mooie wandelroute over het bosrijke landgoed, een ambachtelijke bakkerij en een speeltuin voor de kinderen.

Kijk voor meer informatie op radhadesh.com

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *