In 9 stappen van je vliegangst af

In 9 stappen van je vliegangst af

Je kunt ervoor kiezen om de vakantie te vieren op een locatie die wat dichterbij huis ligt. Ook in Europa raak je niet snel uitgekeken. Maar wil je toch eens een stapje verder of gewoon eens binnen 2 uur op bestemming zijn, dan zal je toch van je vliegangst af moeten.

Het komt vast doordat het zo onnatuurlijk voelt om de lucht in te gaan, ver weg van de veilige grond dat veel mensen het eng vinden om te vliegen. Haast iedereen heeft dat, maar kan zich over zijn angst heenzetten. Alleen al het idee dat vrijwel iedereen het ‘spannend’ vindt om te vliegen, geeft al een beetje rust, nietwaar? En verder maak je het jezelf zo aangenaam mogelijk.

1 Directe vlucht
Boek een directe vlucht bij een grote betrouwbare maatschappij, zonder overstap. Dan hoef je maar 1 keer op te stijgen en te landen. Meestal zit je in een groot toestel als je een verre reis boekt, een Boeing 747, 767 of 777. Hierin voel je je eerder op je gemak en misschien vergeet je na een tijdje zelfs dat je in een vliegtuig zit.

2 Vroeg opstaan
Sta op de dag van vertrek lekker vroeg op. Het is niet nodig om uitgerust op reis te gaan, want je hebt in het vliegtuig voldoende tijd om een dutje te doen. Bovendien is de vlucht dan een stuk sneller voorbij.

3 Het vliegveldgevoel
Zorg ervoor dat je ruim op tijd op het vliegveld bent. Dan kun je rustig om je heen kijken en de sfeer proeven. Iedereen gedraagt zich alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat je de lucht in gaat en dat is het ook. Kijk naar de landende en opstijgende vliegtuigen en bedenk dat jij er straks ook in zit, net als al die andere mensen.

4 1ste rij
Reserveer een stoel op de eerste rij of aan het gangpad, dan heb je het gevoel dat je wat meer ruimte hebt.

5 Afleiding
Kijk tijdens de vlucht een film of luister naar muziek. Dat leidt lekker af. Neem als je wilt slapen oordoppen mee.

6 Vreemde geluiden
Schrik niet van ‘vreemde’ geluiden. Elke machine maakt geluiden die je niet kent, daar hoef je niet bang voor te zijn. Als er iets mis is, dan zullen ze je dat laten weten.

7 Turbulentie
Wiebelt het vliegtuig een beetje, dan heeft het last van turbulentie. Let op het cabinepersoneel, die verblikken of verblozen niet en gaan gewoon door met hun werk met een glimlach op hun gezicht. Niets aan de hand dus. Houd in gedachten dat er nog nooit een vliegtuig is neergestort vanwege turbulentie. Je kunt ook via turbulenceforecast een vlucht uitzoeken die weinig last heeft van turbulentie.

8 Boek lezen
Zoek afleiding, zodat de tijd snel voorbij gaat. Neem een spannend boek mee dat je niet opzij kunt leggen, of een spelcomputer of lees tijdschriften.

9 Vaker vliegen
Ga vaker met het vliegtuig op reis, dat helpt je over je angst heen. En je ziet plekken waar je met de auto niet (zo snel) komt.

Fotocredits: holidayguru.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *